Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2016 11:24

Μοσχο-βολούν ρόδια με μοσχαράκι...

Γράφτηκε από την

Το γιορτινό κυριακάτικο τραπέζι έχει σχεδόν πάντα κεντρικό θέμα του το μοσχάρι και εμφανίζεται μαζί με την ακολουθία του από ρόδια και πολλά αρωματικά...

Υλικά (για 6 άτομα)

1.500 γραμ. νουά σε φέτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3/4φλιτζ. λάδι, 5 γαρίφαλα, 3 ξερά κρεμμύδια, μεγάλα, ψιλοκομμένα, ½ φλιτζ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί, ½ κ.γ. κακουλέ σε σκόνη, τους σπόρους από 3 ρόδια, 1 φλιτζ. σταφίδες.

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές, μαζί με τα γαρίφαλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, το κακουλέ, το αλατοπίπερο και λίγο ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 1½ ώρα. Αν χρειαστεί κατά το βρασμό συμπληρώνουμε με νερό. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, λιώνουμε με ένα πιρούνι τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τους σπόρους από τα ρόδια μαζί με τις σταφίδες και λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοψηθεί για 20 λεπτά ακόμα. Μετά ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, για να ζεσταθεί. Το σερβίρουμε  με πατάτες ή με λευκό ρύζι.

Καλή επιτυχία!