Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 12:19

Ομελέτα με σπαράγγια

Γράφτηκε από την
Ομελέτα με σπαράγγια

Στην εύφορη γη της Μεσσηνίας τα άγρια σπαράγγια αυτοφύονται και η φύση προσφέρει απλόχερα τους καλύτερους μεζέδες!

Ομελέτα... Αγαπημένο πιάτο, γίνεται εύκολα και γρήγορα. Σήμερα, προτείνουμε μία εκδοχή, με μπέικον και τυρί.

Υλικά (για μία πλούσια ομελέτα): 1 μάτσο σπαράγγια, 2 αυγά, 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο, 1 φλιτζάνι τσαγιού μπέικον- ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι τσαγιού κίτρινο τυρί τριμμένο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέικον και τα σπαράγγια. Σ' ένα μπολ ρίχνετε τ' αυγά και τα χτυπάτε. Προσθέτετε το γάλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, το τυρί και ανακατεύετε. Στο τηγάνι με το μπέικον και τα σπαράγγια ρίχνετε το μείγμα. Αφήνετε να ψηθεί η κάθε πλευρά από 3-4 λεπτά σε σχετικά δυνατή θερμοκρασία. Γυρίζετε την άλλη πλευρά της ομελέτας με την βοήθεια ενός μεγάλου δίσκου, όπου το τοποθετείτε σκεπάζοντας το τηγάνι και το γυρνάτε τούμπα.  Στη συνέχεια τοποθετείτε πάλι στο τηγάνι την ομελέτα να ψηθεί και αυτή η πλευρά της. Βγάζετε την ομελέτα από το τηγάνι και την βάζετε σε πιάτο.

Απολαύστε τη!

Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια: Κρατήστε το μαλακό μέρος του σπαραγγιού και πετάξτε τα σκληρά κοτσάνια. Kόβουμε σε κομμάτια και τα ζεματάμε για 5 λεπτά σε νερό. Τα στραγγίζουμε και ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία.

 

 


NEWSLETTER