Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 21:49

Ανανέωση με όρους 

Ανανέωση με όρους 

 

Μεγάλη μάχη φαίνεται πως διεξάγεται στο κομματικό και κυβερνητικό  παρασκήνιο, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, με επίδικο έπαθλο, τη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Οι ενδιαφερόμενοι πολλοί και κυρίως... πολλές. Ο νυν διοικητής -παρότι έχει αρκετά χρόνια στη συγκεκριμένη θέση- παραμένει ισχυρός. Ο Γιώργος Μπέζος διορίστηκε διοικητής από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου, “επέζησε” σε όλες τις κυβερνητικές αλλαγές μιας και έχει καταφέρει να καταχωρήσει στην κοινή γνώμη την εικόνα του πετυχημένου. Η εικόνα μπορεί να έχει υπερβολές και να έχει φιλοτεχνηθεί με δουλειά στις δημόσιες σχέσεις, η θητεία του όμως δεν είναι μόνο εικόνα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι αυτό που μετράει για την παραμονή είναι ο κομματικός πατριωτισμός, βγήκε πολλές φορές μπροστά για να υπερασπιστεί την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν είχε κάνει με καμία προηγούμενη κυβέρνηση.

Τα χρόνια της διοίκησης Μπέζου έγιναν ουσιαστικά βήματα στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου και ο διοικητής -μαζί προφανώς με μια ομάδα γιατρών και υπάλληλων του ιδρύματος- κατάφεραν να αναβαθμίσουν το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται σε αυτό, σε μια περίοδο περικοπών και έντονων προβλημάτων σε όλα τα επίπεδα στο χώρο της υγείας. Το ερώτημα που θα απασχολούσε κάθε καλόπιστο είναι αν θα πρέπει να συνεχίσει η διοίκηση Μπέζου ή να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο ή άλλη στα πλαίσια μιας αναγκαίας ανανέωσης. Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο αν κάποιος δει ποιος είναι ο άλλος ή η άλλη και ποια χαρακτηριστικά έχει. Αν πρόκειται για ένα απλό τοπικό κομματικό στέλεχος, όσο ικανό και να είναι, καλύτερα να μείνει η σημερινή διοίκηση, όπως υποστηρίζουν ακόμα και πολλά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.