Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 21:12

Πάνε για ...άλλα

Πάνε για  ...άλλα

Οι ανακοινώσεις από την ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που εμπεριείχαν υποδείξεις στους βουλευτές, έβγαλαν στα... κεραμίδια τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο οποίος προειδοποιεί ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα στηρίξει το σχήμα Τατούλη.

Μέχρι τότε βέβαια ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, και βέβαια ουδείς γνωρίζει πώς θα είναι το κόμμα του Οδυσσέα και τι δυναμική θα έχει αναπτύξει. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι η Περιφέρεια έχει ανοίξει κανονικό πόλεμο με τους βουλευτές Αρκαδίας των κομμάτων που τη στήριξαν στις τελευταίες εκλογές. Τα μέτωπα που έχουν ανοίξει, δύσκολα θα κλείσουν το επόμενο διάστημα, και η στήριξη του σχήματος Τατούλη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ -ή όπως αλλιώς θα λέγεται- στις επόμενες περιφερειακές εκλογές είναι από δύσκολη έως αδύνατη.

Το να περιμένει η παράταξη Τατούλη ότι θα πάει χωρίς κομματική στήριξη για νέα θητεία και θα φτάσει στο δεύτερο γύρο είναι αναμφίβολα μεγαλεπήβολο. Το να προσδοκά ότι θα εξασφαλίσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σενάριο που έχει βάση, αλλά φοβόμαστε ότι δεν θα βρει ψηφοφόρους οπότε πάμε πάλι στα ίδια. Η ουσία είναι ότι πάνω από την παράταξη Τατούλη μαζεύονται πολλά σύννεφα και οι χειρισμοί από εδώ και στο εξής θα είναι δύσκολοι. Οταν έχεις δυο θητείες δεν μπορείς να παριστάνεις ούτε το νέο ούτε το... αντισυστημικό που κάνει υποδείξεις. Η πολύχρονη παραμονή στην εξουσία έχει κόστος - και τον χαμένο από χέρι δεν θέλει να τον γνωρίζει κανένας, πολύ περισσότερο να τον στηρίζει και να συνεχίσει να ταυτίζεται μαζί του. Δηλαδή, κάποιοι πάνε για... άλλα.