Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 20:40

Η Μεσσηνία θα πιέζει για τις δεσμεύσεις

Γράφτηκε από την
Η Μεσσηνία θα πιέζει για τις δεσμεύσεις

Το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο ως θεσμός που εγκαινιάστηκε και υλοποιήθηκε με επιτυχία, από την κυβέρνηση, τόνισαν  ιδιαίτερα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Ρήγας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης, στην εκδήλωση του κόμματος στη Μεσσήνη.

Παρατήρησαν ότι η κυβέρνηση συνδιαμόρφωσε με τους φορείς και τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, για τη μεταμνημονιακή εποχή και μάλιστα ο κ. Ρήγας προέτρεψε τους πολίτες “να μας πιέσουν γι’ αυτά που σχεδιάσαμε”.

Για την ώρα, όμως, το πρώτο που η κυβέρνηση φαίνεται να προωθεί προς υλοποίηση είναι η ΣΔΙΤ Πελοποννήσου για τη διαχείριση απορριμμάτων, για την οποία τοπικά στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να εκφράζουν από επιφυλάξεις μέχρι και αντιδράσεις.

Αποδεχόμενος την προτροπή του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, υπενθυμίζω ότι η Μεσσηνία περιμένει ακόμα πράξεις για: α) Το αεροδρόμιο Καλαμάτας, που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, “θα αναβαθμιστεί σε ένα διεθνές αεροδρόμιο στο πρότυπο του αεροδρομίου του Καστελίου. Ενα σημαντικό έργο που θα κάνει τη Μεσσηνία και κατά επέκταση την Πελοπόννησο διεθνή τουριστικό προορισμό”. β) Τους οδικούς άξονες Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και για τον οδικό άξονα Καλό Νερό - Τσακώνα, που “βρίσκονται στην ολοκλήρωση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και η άμεση υλοποίησή τους είναι δέσμευση του υπουργείου”. γ) Για το στρατηγικής σημασίας ζήτημα των εγγειοβελτιωτικών έργων, “έχουν κατατεθεί προτάσεις για 22 έργα, που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2014-2020. Στον κατάλογο των έργων αυτών, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η κατασκευή του φράγματος Φιλιατρινού Μεσσηνίας, η κατασκευή του φράγματος Ασωπού Κορινθίας...”.

Αυτά περιμένει και γι’ αυτά θα πιέζει η Μεσσηνία αυτή την κυβέρνηση και τις επόμενες μέχρι να υλοποιηθούν.

Γιάννης Σινάπης


NEWSLETTER