Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 16:03

Στο σκοτάδι η Πύλος

Στο σκοτάδι η Πύλος

Κατάντησε αηδία πλέον η απότομη χωρίς προειδοποίηση διακοπή ρεύματος στην Πύλο το τελευταίο διάστημα.

Αηδία ως προς τον αρμόδιο φορέα που ονομάζεται ΔΕΗ. Την περασμένη Κυριακή το βράδυ η Πύλος βυθίστηκε στο σκοτάδι δυο φορές για μεγάλα διαστήματα, με καταρρακτώδη βροχή και πολύ κρύο. Ο κόσμος κλεισμένος στα σπίτια του ανέμενε το ρεύμα, που πληρώνουμε αδρά, με σπαρματσέτα και φακούς όμοια με την εποχή της προπολεμικής περιόδου.

Τσουχτερό κρύο δίχως θέρμανση με τα κεριά αναμμένα, μια σκέψη σού περνάει. Που ζούμε; Αυτή η αθλιότητα συμβαίνει σε άλλο κράτος της Ευρώπης; Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλού, αλλά στην Πύλο αυτή η κατάσταση μας είναι γνώριμη εδώ και χρόνια. Η συνήθης κουβέντα είναι «πάλι κόπηκε;».

Μας πέρασαν την ιδέα ότι είναι παλιό το δίκτυο, και το κατάπιαμε. Οπως κατάπιαμε εδώ και χρόνια ότι ο παλιός δρόμος Καλαμάτας - Πύλου δεν γίνεται καινούργιος. Αυτή είναι η Πύλος του 21ου αιώνα, όταν γίνονται έργα τουριστικής ανάπτυξης από την ΤΕΜΕΣ. Οταν ο καπετάν Βασίλης επέλεξε την Πύλο να γνωστοποιηθεί στον παγκόσμιο χάρτη.

Ο,τι προσβάλει το κοινό αίσθημα και τις κοινωνικές αντιλήψεις ονομάζεται «Αιδώς, αρμόδιοι της δημόσιας επιχείρησης κομμένου ηλεκτρισμού».

 

Τάκης Αλεξάκης