Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 20:01

Το κουμάντο του δήμου και η αξιοποίηση του στρατοπέδου

Γράφτηκε από τον

 

Η άποψη - επιστολή του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου για το στρατόπεδο Καλαμάτας, για διατήρηση της λειτουργίας του για στρατιωτικούς σκοπούς και μόνο “επιβεβαίωσε” τη θέση που έχει μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας για τη διοίκηση του δήμου -και αυτό δεν θα το ήθελε ο νέος δήμαρχος και η παράταξή του που διοικεί το δήμο.

Οτι κουμάντο στο δήμο εξακολουθεί να κάνει ο προκάτοχός του Παναγιώτης Νίκας, που έχει την ίδια ακριβώς άποψη για το στρατόπεδο εδώ και χρόνια. Και δεν την αλλάζει παρότι πλέον είναι φανερό ότι οι στρατιωτικοί σχεδιασμοί και της κυβέρνησης της Ν.Δ. ταυτίζονται με κείνους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να μην λειτουργούν στρατόπεδα - κέντρα νεοσυλλέκτων σε περιοχές μακριά από την παραμεθόριο, που δεν έχουν καμία προτεραιότητα στο σχεδιασμό για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Αν ο Θαν. Βασιλόπουλος θέλει να βάλει τη σφραγίδα του στο δήμο, να κάνει αλλαγές και βελτιώσεις όπως τον προέτρεψε ο προκάτοχός του, η υπόθεση του στρατοπέδου είναι μια καλή ευκαιρία, παρά την πρώτη αρνητική εντύπωση.

Τα ψέματα και τα παραμύθια με το στρατόπεδο τελείωσαν. Οταν η στρατιωτική ηγεσία της χώρας ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται το στρατόπεδο της Καλαμάτας, είναι ανεξήγητο κι ακατανόητο εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων να επιμένουν να το κρατήσουν, λες και αυτοί καθορίζουν τον στρατιωτικό σχεδιασμό και το αμυντικό δόγμα της χώρας.

Μιλάμε για 220 στρέμματα στο καλύτερο μέρος της Καλαμάτας που η τοπική κοινωνία, η οικονομία, η ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής τα έχουν ανάγκη.

Προτάσεις υπάρχουν και θα πρέπει πλέον να καταγράφονται και να κατατίθενται σε έναν ευρύτατο διάλογο, σε μια βασανιστική διαβούλευση με όλους τους τοπικούς φορείς και αρχές και με την Πολιτεία.

Κλείνοντας να υπενθυμίσω την άποψη του Θαν. Βασιλόπουλου, προεκλογικά, την απάντησή του στο ερώτημα της “Ε” για την αξιοποίηση των 220 στρεμμάτων του στρατοπέδου: “Θα πρέπει να τεθεί το θέμα σε δημόσια διαβούλευση τόσο στους φορείς όσο και στους δημότες της πόλης, ώστε από τις ζυμώσεις και τις συζητήσεις να αναδειχθούν οι βέλτιστες επιλογές. Είναι γεγονός πως η δυναμική του χώρου δεν είναι μονοσήμαντη, αλλά έχει πολλαπλές συντεταγμένες, όπως η τουριστική, οικολογική, πολεοδομική, αθλητική, πολιτιστική κ.ά.”.