Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 15:10

Οταν δεν επιτυγχάνεις τη συνεργασία στο χώρο σου

Γράφτηκε από τον

 

Για άλλη μια χρονιά στην υποδοχή του νέου χρόνου είχαμε τα σημαντικά αλλά τυπικού, διαδικαστικού χαρακτήρα μηνύματα για συνεργασία, σύμπνοια κι ενότητα. Και είναι τυπικού χαρακτήρα, γιατί αυτά τα στέλνουν και τα επιζητούν -ορθώς- τα πολιτικά πρόσωπα όταν έχουν και κατέχουν την εξουσία.

Και αντίθετα τα αγνοούν, τα ξεχνούν -κακώς- όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Γιατί τότε η ενότητα και η σύμπνοια μπορεί να ευνοήσει επικοινωνιακά τους αντιπάλους τους που κυβερνούν και να δυσκολέψει την προσπάθεια να τους αποσπάσουν την εξουσία και την κυβέρνηση.

Τα μηνύματα, σημαντικά ως προς τις έννοιές τους, χρησιμοποιούνται από τα πολιτικά πρόσωπα κατά το δοκούν, όπως εξυπηρετεί τα μικροπολιτικά συμφέροντα και τις κομματικές τους βλέψεις.

Τώρα πρέπει να είμαστε μονοιασμένοι για τα εθνικά θέματα, ενώ πριν υπήρχαν προδότες, αντίπαλοι που πωλούσαν και ξεπουλούσαν την πατρίδα. Και τους χθεσινούς προδότες τούς καλούμε σήμερα να μονοιάσουμε και να είμαστε ενωμένοι.

Επειδή τα εθνικά θέματα είναι πολύ ευαίσθητα, θα σταθώ στα ζητήματα των υποδομών όπου ένα επίπεδο πολιτικής - κομματικής αντιπαράθεσης είναι επιτρεπτό. “Εχει εξαγγελθεί ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη από τον πρωθυπουργό και προχωράει”, ακούστηκε από βουλευτή στην εκδήλωση υποδοχής του 2020 στο Διοικητήριο Μεσσηνίας. Αυτά το γνωρίζουν οι άλλοι βουλευτές του νομού; Το γνωρίζει ο περιφερειάρχης Μεσσηνίας ή ο δήμαρχος Καλαμάτας, που επιμένουν στην παραλιακή χάραξη του δρόμου; Και αν είναι έτσι, γιατί δεν το λένε δημόσια, γιατί δεν έρχεται εδώ ο υπουργός Υποδομών που τον περιμένουμε από τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, να κάνει επίσημα και πανηγυρικά ανακοινώσεις;

Γιατί δεν μαθαίνουμε επίσημα εδώ και καιρό, τι γίνεται με την εκδήλωση ενδιαφέροντος των 5 μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας να υλοποιήσουν τον σπουδαίο αυτό οδικό άξονα της Μεσσηνίας; Γιατί δεν προχωράει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εκείνη που καθυστερούσε η προηγούμενη κυβέρνηση και που έκρυβε η απερχόμενη δημοτική αρχή της Μεσσήνης;

Τη συνεργασία και τη σύμπνοια τη θέλουν όλοι, αλλά όταν δεν επιτυγχάνεται στον ίδιο πολιτικό χώρο για ένα από τα πιο σημαντικά έργα του τόπου, δεν μπορείς να τη ζητάς από τους άλλους. Οταν δεν μπορείς να συμφωνήσεις στο σπίτι σου για τα μείζονα και τα αυτονόητα, δεν μπορείς να αισιοδοξείς ότι θα αλλάξει σελίδα η Μεσσηνία και θα αλλάξει η Ελλάδα.