Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 17:49

Η υποκρισία των κομμάτων για τα αυτοδιοικητικά χρίσματα

Γράφτηκε από τον
Η υποκρισία των κομμάτων για τα αυτοδιοικητικά χρίσματα

Οι επιλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της περιοχής ήταν τραγικές. Αυτό αποδείχθηκε τόσο στην κάλπη όσο και στην πορεία των συνδυασμών και των προσώπων μετά τις εκλογές.

Τις τελευταίες μέρες στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η επιλογή του δημοτικού συμβούλου Τριφυλίας Σωτήρη Μπακούρου να γίνει άμισθος αντιδήμαρχος συνεργαζόμενος με το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη. Αυτή η επιλογή του Σωτ. Μπακούρου, που ως υποψήφιος δήμαρχος στηρίχτηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, δεν έχει την έγκριση των κομμάτων, αλλά όπως φαίνεται ούτε και όλων των συμβούλων του συνδυασμού του.

Ο Μπακούρος ως επικεφαλής παράταξης αγνόησε τους πάντες και προχώρησε στον δικό του δρόμο, με βάση αυτό που ο ίδιος θεωρεί σωστό για την περιοχή. Αλλά τα κόμματα που τον στήριξαν αντέδρασαν, γιατί παρά τις διακηρύξεις τους θέλουν να έχουν λόγο και να υπαγορεύουν τις επιλογές. Αποδεικνύεται έτσι πόσο ψεύτικες ήταν οι διαβεβαιώσεις τους για ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά σχήματα και για άδολες κομματικές στηρίξεις.

Το ΚΙΝΑΛ τα έβαλε αρχικά με τον Μπουντρούκα και τη συνεργασία του με το Νίκα στην Περιφέρεια. Ακολουθεί τώρα ο Μπακούρος στην Τριφυλία, για να αποδειχτεί ότι η τοπική ηγεσία του κόμματος δεν είχε -και εξακολουθεί να μην έχει- καμία αίσθηση του ρόλου της. Οδηγείται από λάθος σε λάθος, νομίζοντας ότι είναι στραβός ο γιαλός και δεν πάει στα βράχια το καράβι!

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, που επέβαλε την απλή αναλογική στην εκλογή δημοτικών συμβούλων, είναι διπλά υποκριτικός. Δεν μπορείς να καταγγέλλεις συνεργασίες όταν αυτές επιβάλλονται από το νόμο για να λειτουργήσουν οι δήμοι. Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν θέλεις συνεργασίες, δεν στηρίζεις την απλή αναλογική. Αν θέλεις κομματικές υποψηφιότητες, δεν στηρίζεις αδέσμευτους υποψηφίους.

Η πολιτική υποκρισία θα πρέπει κάποτε να δώσει τη θέση της στην αλήθεια που διαμορφώνει η πραγματικότητα... Δεν χωρούν όλα τα καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

 


NEWSLETTER