Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 15:20

Είμαστε για τα πανηγύρια!   

Γράφτηκε από τον
Είμαστε για τα πανηγύρια!   

Τα πράγματα με τον κορονοϊό δεν εξελίσσονται καθόλου καλά. Το καλό σενάριο που ήθελε τη σταδιακή υποχώρηση του ιού τους καλοκαιρινούς μήνες δυστυχώς δεν επιβεβαιώνεται.

Οι βαλκανικές χώρες που νόμιζαν ότι έχουν ξεμπερδέψει με την πανδημία ζουν πλέον έναν καλοκαιρινό εφιάλτη. Οι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που έχουν μεγαλύτερες σχέσεις με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες μετρούν καθημερινά νέα κρούσματα, διαρκώς αυξανόμενα. Η κατάσταση είναι πλέον πολύ πιθανό να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Οι αρχικές εκτιμήσεις για περιορισμό της ζημιάς στον τουρισμό έχουν πλέον διαψευστεί μιας και δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε καν για οδικές αφίξεις. Ολα δείχνουν ότι οδεύουμε με ταχύτητα στο χειρότερο σενάριο, με τεράστιες απώλειες εισοδήματος αλλά και ένα νέο μεγάλο κύμα της πανδημίας, το οποίο θα δοκιμάσει τις αντοχές της οικονομίας και του συστήματος υγείας, αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς. Με βάση όλες αυτές τις εξελίξεις, είναι προφανές ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Μια νέα ολική καραντίνα τέλος φθινοπώρου - αρχές χειμώνα θα ήταν καταστροφική για την οικονομία, και όπως φαίνεται θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να αποφευχθεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα μείνουν ανοικτοί και όλοι οι οικονομικοί τομείς. Με βάση την υγειονομική εξέλιξη θα υπάρξουν αναγκαστικά περιορισμοί.

Η ατομική ευθύνη του καθένα μας μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο έχει τη δική της σημασία και αξία. Κάποιοι θεώρησαν ότι ο κορονοϊός, παρά τις περί του αντιθέτου δημόσιες δηλώσεις των ειδικών, αντιμετωπίστηκε, και επιδεικνύουν μια συμπεριφορά εντελώς ανεύθυνη. Κάποιοι άλλοι, υπογραμμίζοντας τη φοβερή τους εξυπνάδα, είναι πεπεισμένοι ότι... δεν υπάρχει τίποτα και όλα αποτελούν μια διεθνή συνωμοσία για να τους υποδουλώσουν και να καταργήσουν το πανηγύρι της Πέρα Παναγιάς! Οταν ένα κράτος αναγκάζεται για να προστατεύσει τους πολίτες να καταργεί τα πανηγύρια, γιατί δεν υπάρχει στοιχειώδης αντίληψη αυτοπροστασίας, τότε δεν συνωμοτεί κανένας εναντίον μας: Είμαστε στην κυριολεξία για τα πανηγύρια!


NEWSLETTER