Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 13:59

Η αποδοχή στα αυτονόητα κόντρα στα επικοινωνιακά παιχνίδια

Η αποδοχή στα αυτονόητα κόντρα στα επικοινωνιακά παιχνίδια

Τελικά όλα είναι άσπρο - μαύρο; Ολα είναι καλά καμωμένα και οι έχοντες την ευθύνη και την εξουσία τα έχουν καταφέρει και αξίζουν εύσημα;

Ή τα έχουν κάνει όλα μπάχαλο, έχουν αποτύχει και τους αξίζουν επικρίσεις και κατηγορίες;
Εχουμε φτάσει σε σημείο που αμφισβητούνται και τα αυτονόητα, και ανάλογα με την άποψή σου και την κριτική σου σε κατατάσσουν σε στρατόπεδο πολιτικό - κομματικό. Ή είσαι φιλοκυβερνητικός και κάνεις πλάτη στους έχοντες την εξουσία ή είσαι κομματικός εντολοδόχος της αντιπολίτευσης. Γιατί έτσι βολεύει το σύστημα το κομματικό και το επικοινωνιακό της χώρας.
Ολες αυτές οι αναφορές γίνονται με αφορμή τα όσα λέγονται και γράφονται για τα υγειονομικά μέτρα στα σχολεία, για τις μάσκες, τις καθαρίστριες και τα παιδιά στα τμήματα.
Ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να κρίνει και να έχει άποψη. Πολύ περισσότερο και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι είναι η δουλειά τους και κρίνονται γι’ αυτά που λένε και γράφουν.
Σε όλα αυτά, όμως, υπάρχουν τα αυτονόητα, στα οποία πρέπει να συμφωνήσουμε, πέρα από την οποιαδήποτε άποψη και τοποθέτηση.
Δεν μπορεί για παράδειγμα, να υπάρχει ένα μπάχαλο για την πρώτη μέρα στα σχολεία και η εγκύκλιος της υπουργού Παιδείας να φτάνει στα σχολεία την Παρασκευή, την τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν την έναρξη, στη 1.10 το μεσημέρι. Και συ να λες ότι είναι απλά Παρασκευή. Είναι ανοργανωσιά και προχειρότητα, το λιγότερο, και το ίδιο είναι αν υπουργός είναι η Κεραμέως ή ο Γαβρόγλου.
Δεν μπορεί να είναι αποφασισμένο εδώ και καιρό ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά με τους μαθητές να φορούν μάσκες και να τις παραδίδεις, μία ανά μαθητή, το βράδυ του Σαββάτου. Και να υποστηρίζεις, μάλιστα, ότι τα κατάφερες.
Δεν μπορεί να έχεις λιγότερες καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης για τα σχολεία του τόπου σου από τα χρόνια της κανονικότητας και να δηλώνεις ικανοποιημένος, γιατί έτσι βολεύει επικοινωνιακά και κομματικά.
Δεν μπορεί, από την άλλη, να αντιδράς στη μάσκα και να υποστηρίζεις πως κάνεις επανάσταση και αντίσταση, προτρέποντας το παιδί σου να μην υπακούσει και να μην τη φορέσει.
Επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα, μόνο με υπευθυνότητα και αποδεχόμενοι τα αυτονόητα θα τα κάνουμε πιο εύκολα και θα βάλουμε ένα λιθαράκι στην προστασία της υγείας, της δικής μας και των συνανθρώπων μας.