Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 22:27

Διαρκής κοροϊδία με τους Ρομά της Αγίας Τριάδας

Διαρκής κοροϊδία με τους Ρομά της Αγίας Τριάδας

 

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είναι προφανές ότι δεν βιάζεται για τη μετεγκατάσταση των Ρομά της Αγίας Τριάδας. Όπως δήλωσε προχθές, αυτή θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα: “από την αδειοδότηση, τη χρηματοδότηση, τη βούληση των κατοίκων”. Με δυο λόγια, “ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι”. Ο Βασιλόπουλος δεν θέλει ούτε την αποκλειστική διαχείριση της Μπιρμπίτας, την οποία παραχωρεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, επιθυμεί τη συνδιαχείριση, έτσι ώστε να ψάχνουμε τον γνωστό κύριο Χατζηπετρή για την ευθύνη!

Επειδή όλοι είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι παίζεται, κανένας δεν θέλει να διαχειριστεί το πρόβλημα των Ρομά κατά αποκλειστικότητα, ο ένας κρύβεται πίσω από τον άλλο για να χάνεται η ευθύνη. Το πρόβλημα με τη μετεγκατάσταση των Ρομά της Αγίας Τριάδας δεν είναι χθεσινό και απ’ ό,τι φαίνεται θα μείνει στην ίδια κατάσταση για πολλά ακόμα χρόνια. Ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Το ζήτημα είναι τι θα πράξουν οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή, οι οποίοι πιέζουν για την μετεγκατάσταση. Θα ανεχθούν τον νέο κύκλο κοροϊδίας ή θα αντιδράσουν δυναμικά; 

Σε πολιτικό επίπεδο έχει ενδιαφέρον η στάση των παραγόντων της Ν.Δ. και ειδικότερα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που μαζί με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο ανακοίνωσαν πρόσφατα την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου στη συγκεκριμένη περιοχή. Το Μέγαρο για να ανεγερθεί θα πρέπει να μετακινηθεί ο καταυλισμός από το καταπατημένο οικόπεδο και ο δήμαρχος τον οποίο στηρίζουν... παίζει καθυστέρηση. Θα το επιτρέψουν ή θα παρέμβουν; Όπως επανειλημμένα έχει επισημανθεί, η καταπάτηση οικοπέδων στην Αγία Τριάδα αλλά και η κατάσταση που επικρατεί συνολικά στην περιοχή είναι ο ορισμός της αποτυχίας του κράτους δικαίου. Η αποτυχία αυτή οφείλεται στην έλλειψη πολιτικής βούλησης και στην κυριαρχία κουτοπόνηρων πρακτικών. Η κοροϊδία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.