Πέμπτη, 14 Μαϊος 2015 13:04

Καμία ευθύνη

Γράφτηκε από τον

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στη Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια είναι σε ανοδική πορεία. Οι λόγοι είναι γνωστοί: Ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο υποδομής του αυτοκινητοδρόμου και ξεκίνησε η λειτουργία μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης. Ο συνδυασμός δηλαδή δημόσιας και ιδιωτικής επένδυσης έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

 

Το ότι τα πράγματα πάνε καλά στη Μεσσηνία δεν σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο και στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου. Υπάρχουν προορισμοί που “δούλευαν” μόνο με Ελληνες επισκέπτες και όπως είναι λογικό εκεί υπάρχει πτώση και πρόβλημα που έχει να κάνει με το συνολικότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

Η επανάληψη των συγκεκριμένων απλών δεδομένων είναι χρήσιμη προκειμένου να σταματήσουν διάφοροι να παρασιτούν πολιτικά στην επιτυχημένη πορεία του τουρισμού στη Μεσσηνία. Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες σε δήμους και πολύ περισσότερο στην Περιφέρεια ελάχιστα συνέβαλαν στην άνθηση του τουρισμού, ενώ αντίστοιχα ελάχιστες ευθύνες έχουν και για τις περιοχές που υπάρχει πτώση.

 

Ας μην έχουν λοιπόν άγχος, κανένας δεν θα τους κατηγορήσει. Θα συνεχίσουν να κάνουν τα ταξίδια τους σε εκθέσεις και θα μπορούν να μιλούν επί ώρες για το πόσο όμορφος και ευλογημένος είναι ο τόπος μας. Στα λόγια είναι όντως άφθαστοι.