Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 23:18

Ανείπωτη τραγωδία

Γράφτηκε από τον

Το ένα μετά το άλλο τα δημόσια έργα, αλλά και αυτά που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα, σταματούν. Ο λόγος είναι η έλλειψη χρημάτων στα ταμεία του Δημοσίου, το οποίο δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτήσει ούτε τις βαριές λειτουργικές του ανάγκες.

 

Ετσι, μεταξύ άλλων, το παλιό νοσοκομείο της Καλαμάτας δεν προβλέπεται να γίνει «προσεχώς δημαρχείο» - και θα μείνουν οι ημερομηνίες μεταφοράς των υπηρεσιών που κατά καιρούς ανακοινώνονται από το δήμαρχο, να θυμίζουν ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι πάντα... σχετικά όταν δεν υπάρχουν πόροι. Η ταμειακή ασφυξία του Δημοσίου όμως δεν αφορά μόνο τα έργα που προφανώς μπορούν να περιμένουν. Το αν και πότε θα γίνει δημαρχείο το παλιό νοσοκομείο δεν έχει και μεγάλη σημασία.

 

 Το κακό και συνάμα επικίνδυνο είναι ότι η ρευστότητα πλήττει όλες τις δομές υγείας, δηλαδή και το νυν νοσοκομείο. Κι εκεί, οι οριακές καταστάσεις λειτουργίας μπορεί να έχουν τραγικά αποτελέσματα για τη ζωή του καθενός μας. Είναι καιρός να σταματήσουν τα πολλά λόγια και οι μεγάλες κουβέντες. Απαιτείται συνεννόηση καταρχήν στο εσωτερικό της χώρας. Αν οι διχαστικές αντιλήψεις δεν απομονωθούν, αλλά αντίθετα κυριαρχήσουν, η τραγωδία μας θα είναι ανείπωτη.