Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 20:34

Μόνο για τα εύκολα

Εντονες και πολιτικά, εκτός από καρναβαλικά, ήταν η χθεσινή και η προχθεσινή ημέρα στην Καλαμάτα. Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά την Κυριακή το βράδυ έδωσε τη γνωστή πλέον ατάκα “παρέδωσα κράτος και το κατάντησαν απέραντο hot spot” δείχνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός όχι απλώς δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από τα πολιτικά δρώμενα, αλλά θα παραμείνει για να εκφράζει την εθνοκεντρική τάση της Ν.Δ. Στην ίδια ομιλία δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η “απειλή” προς Τσίπρα για... λογοδοσία. 

 

Πέρα όμως από αυτά, ο Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν συναινεί σε καμία συνεργασία με Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έρχεται να κουμπώσει με αυτά που υποστήριξε χθες ο Παν. Λαφαζάνης, ότι δηλαδή υπάρχει δυσκολία στην συγκρότηση κοινού σχήματος. Το πρόσωπο του πρωθυπουργού, για να καμφθούν οι ισχυρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., πρέπει να είναι κάποιος που να τυγχάνει της αποδοχής των παραγόντων του κόμματος, αν όμως συμβεί αυτό έχει πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αρα δύσκολο να προκύψει οικουμενική κυβέρνηση. Το κάθε κόμμα βάζει πάνω απ' όλα τα στενά συμφέροντα επιβίωσής του.

Να υπογραμμιστεί τέλος ότι και ο Λαφαζάνης χθες, ενώ ήταν λαλίστατος για τους άλλους, μόλις ρωτήθηκε για την πρόθεση δημιουργίας κόμματος από την Κωνσταντοπούλου δεν... ήξερε και δεν... ήθελε να σχολιάσει. Τα εύκολα και τα ευχάριστα όλοι τα προτιμούν, μεγάλοι και μικροί. Βρισκόμαστε όμως μπροστά στα πολύ δύσκολα και χθες στις Βρυξέλλες άρχισαν να καταλαβαίνουν όλοι τι συμβαίνει όταν αφήνεις χώρο από ανικανότητα ή από αδυναμία.