Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 22:14

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Πριν στεγνώσει το μελάνι του άρθρου για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας (στο οποίο μεταξύ άλλων ρωτούσαμε:

«Είναι βιώσιμη η συλλειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" με το στρατιωτικό αεροδρόμιο εκπαίδευσης πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας;») διαβάσαμε το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας enikos.gr., για ένα σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αναφορικά με τη δημιουργία διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Χρήστου Μαζανίτη: «Το θέμα φαίνεται ότι το έχει πάρει πάνω του ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος φαίνεται να είναι κοντά στο να επιτύχει διακρατική συμφωνία με τον Καναδά για τη μετατροπή της Καλαμάτας σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών». Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι: «Η δημιουργία του κέντρου, που αποτελεί στοίχημα και του αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη, θα είναι πόλος έλξης για πολλές πολεμικές αεροπορίες χωρών της Ευρώπης, της Βορείου Αφρικής αλλά και του Κόλπου, που θα στέλνουν τους πιλότους τους για εκπαίδευση. Που σημαίνει ότι θα φέρει θέσεις εργασίας στην Καλαμάτα, ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και την προώθηση και ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες».

Υπενθυμίζουμε όμως ότι από την Καλαμάτα ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, στις 19 Οκτωβρίου 2019, παρουσία της πολιτικής, τοπικής και επιχειρηματικής ηγεσίας, δεσμεύτηκε ότι το διεθνές αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" θα παραχωρηθεί με ξεχωριστό διαγωνισμό, επειδή υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Δεν θα ρωτήσουμε ποιος επενδυτής θα δώσει χρήματα για να κάνουν βόλτες (καίγοντας καύσιμα) οι τουριστικές πτήσεις πάνω από τον Μεσσηνιακό Κόλπο, μέχρι να προσγειωθεί ο εκπαιδευόμενος πιλότος των μαχητικών. Θα ρωτήσουμε ευθέως: Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός