Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 12:15

Πρωταγωνιστές παρωδίας οι ερασιτέχνες πολιτικοί

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Πρωταγωνιστές παρωδίας οι ερασιτέχνες πολιτικοί

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να συζητούνται μόνο ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας και οι διαγωνισμοί έργων ή το Σώμα πρέπει να έχει άποψη και για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούν τα μέλη του για την ανάγκη αποστολής βοήθειας στην Κούβα που δεν έχει σύριγγες εμβολιασμού;

Για την κακή εικόνα των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ευθύνεται αποκλειστικά η απλή αναλογική ή απλά συνεχίζεται η... παρωδία που ξεκίνησε τα χρόνια της ενισχυμένης αναλογικής; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε στα δύο παραπάνω ερωτήματα, καλό θα είναι να ξανασκεφτείτε τις απαιτήσεις που έχετε από ερασιτέχνες πολιτικούς, οι οποίοι αμείβονται για τις συνεδριάσεις με λιγότερα χρήματα από την καθαρίστρια της αίθουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καλό είναι επίσης να αναρωτηθείτε αν μια Περιφέρεια χρειάζεται επαγγελματίες πολιτικούς πλήρους απασχόλησης ή ερασιτέχνες που θα προκαλούν επικοινωνιακό θόρυβο για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.

Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ρητορικά ερωτήματα είναι αυτονόητες και δεν χρειάζεται να είσαι πολιτικός επιστήμονας για να αντιληφθείς ότι όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και υψηλά αμειβόμενοι. Μόνο έτσι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα μπορεί να συνεδριάζει καθημερινά και ταυτόχρονα τα μέλη του να έχουν τη δυνατότητα να περιοδεύουν σε όλη την Πελοπόννησο ώστε να γίνονται κοινωνοί των προβλημάτων της κάθε περιοχής. Επίσης θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα ορισμού μη αιρετών αντιπεριφερειαρχών (που δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου ούτε σε επιτροπές ούτε στο συμβούλιο) ώστε ο κάθε περιφερειάρχης να σχηματίζει το διοικητικό μηχανισμό που επιθυμεί, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει σαφής διάκριση βουλευτικής και εκτελεστικής εξουσίας.

Στην αντίθετη περίπτωση, όσο δηλαδή εμπιστευόμαστε το παρόν και το μέλλον του τόπου σε ερασιτέχνες πολιτικούς, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεχίσει την παρακμιακή του πορεία (ανεξαρτήτως εκλογικού συστήματος), καθώς θα έλκει στις τάξεις του μόνο χομπίστες βαριεστημένους δημόσιους υπαλλήλους και τριτοκλασάτα κομματικά στελέχη που ονειρεύονται να βγάλουν το παντεσπάνι τους με μίζες. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του και το εισόδημά του για να ψηφίζει προτάσεις που δεν έχει χρόνο να μελετήσει.

Υ.Γ. Εννοείται ότι αμειβόμενοι και πλήρους απασχόλησης πρέπει να είναι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς είναι αδύνατον και οι σύγχρονοι δήμοι να διοικηθούν από ερασιτέχνες πολιτικούς.


NEWSLETTER