Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 18:37

Διαψεύδει η Ελλάδα τα τουρκικά δημοσιεύματα για πυροβολισμούς και νεκρό μετανάστη στα σύνορα

Διαψεύδει η Ελλάδα τα τουρκικά δημοσιεύματα για πυροβολισμούς και νεκρό μετανάστη στα σύνορα

 


 
Οι ελληνικές αρχές διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί πυροβολισμών και νεκρού μετανάστη στα σύνορα της Αδριανούπολης. Τι ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ.


Στην κατηγορηματική διάψευση των τουρκικών δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο ότι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών στα σύνορα της Αδριανούπολης, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Αφγανού, προχώρησαν οι ελληνικές αρχές.

Νωρίτερα, τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά ομάδας Αφγανών μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα της Αδριανούπολης.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, πυροβόλησαν οκτώ μετανάστες στο χωριό Alibey, της συνοικίας Uzunkopru της Αδριανούπολης όταν προσπάθησαν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Μάλιστα, ένα εξ αυτών φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε από τις ιατρικές ομάδες στο κρατικό νοσοκομείο Uzunkopru. Ο Αφγανός μετανάστης, του οποίου η κατάσταση της υγείας ήταν βαριά, πέθανε παρά την παρέμβαση των γιατρών, με το DHA να αναφέρει ότι για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα.

 

Πηγή: news247