Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 17:00

Γαλλία: Η πρώτη αντίδραση Λεπέν – Μπαρντελά μετά την εκλογική ήττα

Γαλλία: Η πρώτη αντίδραση Λεπέν – Μπαρντελά μετά την εκλογική ήττα

Μετά την ήττα τις στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές, παρά τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων που την ήθελαν ως το “απόλυτο φαβορί”, η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, προχώρησε στην πρώτη της δημόσια ανάρτηση στο X/Twitter, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αφού, αρχικά, ευχαρίστησε τα δέκα εκατομμύρια ψηφοφόρους του “Εθνικού Συναγερμού”, δήλωσε πως η νίκη του κόμματός της είναι “αναπόφευκτη στο μέλλον”.

Πρόσθεσε πως η πρόοδος που σημείωσε το κόμμα της μέσα σε δύο χρόνια είναι “απίστευτη”, ενώ κατέληξε πως τα αποτελέσματα “μας καλούν να κάνουμε έναν απολογισμό για το τι μπορούμε να βελτιώσουμε”.

Σημειώνεται ότι χτες η Μαρίν Λε Πεν δεν είχε προβεί σε δημόσιες δηλώσεις, παρά μόνο περιορίστηκε σε ένα σύντομο σχόλιο στο γαλλικό κανάλι TF1, όπου τόνισε πως “η νίκη του Εθνικού Συναγερμού απλώς αναβάλλεται”.

Μπαρντελά: Αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης μου για την ήττα

Από την πλευρά του ο “εκλεκτός της Λε Πεν”, Τζορντάν Μπαρντελά, δήλωσε ότι “αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί” τόσο για την ήττα του κόμματός του στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές όσο και για τη νίκη του στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Le Monde.

“Το λέω ξεκάθαρα σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες, οι επιλογές που κάναμε δεν ήταν σωστές” ανέφερε και πρόσθεσε πως “πάντα κάνουμε λάθη και εγώ έκανα μερικά”.

Επίσης σε ότι αφορά ορισμένους από τους υποψηφίους του κόμματός του, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για ακραία ρατσιστικές δηλώσεις, δήλωσε πως “ορισμένοι άνθρωποι που έχουν δεν συνάδουν με το όραμά μου, με αυτά που υπερασπιζόμαστε, με την πολιτική γραμμή που υποστηρίζω, δεν θα συνεχίσουν στο κόμμα”.

Πηγή: news247.gr