Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 12:40

Ελληνας νεκρός από την επίθεση σε σταθμό τρένου στο Τελ Αβίβ (βίντεο)

Ελληνας νεκρός από την επίθεση σε σταθμό τρένου στο Τελ Αβίβ (βίντεο)

Ένας Έλληνας, κάτοικος Ιεροσολύμων, βρίσκεται μεταξύ των νεκρών από την επίθεση που σημειώθηκε στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ την Τρίτη.

Ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων, βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς από την επίθεση στη Γιάφα του Τελ Αβίβ την Τρίτη σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. Πρόκειται για 20χρονο με καταγωγή από Θεσσαλονίκη.

Eπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 16 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στο τραμ του Τελ Αβίβ και σε κοντινό δρόμο στη Γιάφα. Η θανατηφόρα επίθεση ξεκίνησε μέσα σε βαγόνι τρένου και συνεχίστηκε στην αποβάθρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

Μεταξύ των τραυματιών ήταν και ένας εκτός υπηρεσίας στρατιώτης των IDF, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.

Το IDF ανέφερε επίσης ότι συνέλαβε και ανέκρινε αρκετούς υπόπτους που θεωρούνται ότι βοήθησαν τους δράστες να αγοράσουν το επιθετικό τουφέκι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και να διεισδύσουν στο Ισραήλ.

Ο ένας από τους τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία. Σύμφωνα με την έρευνα, ένας από τους δράστες εργαζόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης και γνώριζε την περιοχή καλά.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

 

Πηγή: www.news247.gr