Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024 16:55

Λίβανος: Ισραηλινές επιδρομές κατά της Τύρου (βίντεο)

Λίβανος: Ισραηλινές επιδρομές κατά της Τύρου (βίντεο)

Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε σειρά επιδρομών κατά της πόλης της Τύρου, στον νότιο Λίβανο, αφού προηγουμένως είχε ειδοποιήσει τους κατοίκους ορισμένων συνοικιών της πόλης να απομακρυνθούν, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Ani. Επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ήδη στην πόλη σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις μεγάλες επιθέσεις στην Κορνίς, στην παραλιακή οδό της Τύρου. Άλλες δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο εκ των οποίων η μία ήταν το μεσημέρι και είχε ως αποτέλεσμα επτά νεκρούς και 17 τραυματίες. Η προηγούμενη επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα είχε ως αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.

Από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας (28/10) έχουν σημειωθεί συνολικά 16 επιθέσεις από αέρος σε πόλεις του νοτίου Λιβάνου και έξι χερσαίες.

Η παραλιακή πόλη του Λιβάνου φιλοξενεί πολλούς αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας της Unesco.

Αυτά συμβαίνουν μετά την δήλωση του Ιράν πως σκοπεύει να αντιδράσει στην επίθεση που δέχτηκε από το Ισραήλ το Σαββατοκύριακο. Ο Λίβανος παρά τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, δεν θεωρεί ότι υπάρχει χαραμάδα φωτός.

Πηγή: ertnews.gr