Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 19:34

Κερδίστε το βιβλίο "Της Γερακίνας το πηγάδι" του Χρήστου Αθ. Φυλαχτού (ΝΙΚΗΤΕΣ)

Γράφτηκε από την

Της Γερακίνας το πηγάδι είναι ένα παραμύθι που μας γυρίζει σχεδόν μια χιλιετία πίσω, πριν χτιστούν οι μονές του Αγίου Όρους, τότε που η παραλία της Χαλκιδικής ήταν αυτοκρατορικό φέουδο. Ο Αυτοκράτορας μοίρασε την περιοχή από τη σημερινή Γερακινή ως τον Ολύνθιο ποταμό στις τρεις κόρες του. Η Γερακίνα πήρε την περιοχή της Γερακινής, η Αναστασία το Αναστασίτικο και η Μαριάννα την περιοχή των Μαργιανών.



Τρεις βασιλοπούλες, η Αναστασία, η Μαριάννα, η Γερακίνα, η υπογραφή της ειρήνης με τους αχόρταγους γείτονες, ο έξυπνος και εγωιστής βασιλιάς, ο έρωτας ανάμεσα στη μικρότερη κόρη και τον ξωμάχο, συνθέτουν ένα γοητευτικό παραμύθι.
Ένα παραμύθι που σε ταξιδεύει σε αλλοτινά χρόνια, με υπηρέτριες, αυλικούς, δρόμωνες στις τρεις χερσονήσους και στο μεγάλο βουνό. Ένα μαγικό παραμύθι που συνυφαίνει το μύθο, την ιστορία και τη λαογραφία με εκπληκτικές γραφίδες και χρυσαφένιες κλωστές.
Η αληθινή αγάπη των νέων θα δοκιμαστεί, θα δεθεί με μυστικά σημάδια, θα ταξιδέψει ως τα βάθη του πηγαδιού. Είναι το πηγάδι κι η αποκοτιά της Γερακίνας που θα σώσουν αυτήν την αγάπη; Θα προλάβει να ξημερώσει μια διαφορετική ημέρα ή απλά θα μείνει ένα όνειρο θαμμένο στα μπαούλα της σκέψης;

 

Εκδόσεις ΑΦΟΙ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ (Μάιος 2021)

 

Δύο τυχεροί επισκέπτες του eleftheriaonline.gr κερδίζουν το βιβλίο "Της Γερακίνας το πηγάδι" του Χρήστου Αθ. Φυλαχτού

Ο διαγωνισμός έκλεισε!

Νικητές είναι οι:

Ναπολέων Μεσημέρης

Σταυριάννα Λογιώτη 

 

Ο Χρήστος Φυλαχτός έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ιστορία του τόπου του και μας ταξιδεύει κάπου κοντά στον Πολύγυρο. 

Διάβασε περισσότερα