Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 11:20

ΗΠΑ: Διανομή πίτσας μέσω... ρομπότ στο Χιούστον

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΗΠΑ: Διανομή πίτσας μέσω... ρομπότ στο Χιούστον

 

Σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού η Domino's και μια εταιρία που κατασκευάζει ρομπότ ένωσαν τις δυνάμεις τους


Η Domino's Pizza και μια νεοσύστατη εταιρία της Σίλικον Βάλεϊ, η Nuro, ανακοίνωσαν την Δευτέρα 12 Απρίλιου ότι αυτή την εβδομάδα πρόκειται να λανσάρουν διανομή πίτσας με ρομπότ στο Χιούστον των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Η Nuro ιδρύθηκε το 2016 από δύο πρώην μηχανικούς της Google, άντλησε 940 εκατομμύρια δολάρια από το SoftBank Vision Fund και προσφάτως εξασφάλισε αδιευκρίνιστο ποσό μέσω αγοράς μετοχών από την Woven Capital, επενδυτικό βραχίονα θυγατρικής της Toyota Motor. Με ένα μικρό όχημα που κινείται με χαμηλή ταχύτητα προκειμένου αντί για επιβάτες να μεταφέρει πακέτα, η συγκεκριμένη εταιρία έχει προβάδισμα έναντι άλλων αντίστοιχων εταιριών στο να εξασφαλίσει τις εγκρίσεις ρυθμιστικών αρχών για την ανάπτυξη οχημάτων δρόμου.


Η υπηρεσία διανομής θα ξεκινήσει σε εγκαταστάσεις της Domino's στο Χιούστον, επεκτεινόμενη σε «πολλούς πελάτες σε πολλές τοποθεσίες» στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας, όπως δήλωσε ο Κόσιμο Λίοπολντ, επικεφαλής εταιρικών σχέσεων στην Nuro. «Είναι γενικά δύσκολο για μεγάλες εταιρίες να προσλαμβάνουν αρκετούς οδηγούς για να καλύπτουν τη ζήτηση για διανομή», ανέφερε σε δήλωσή του στο Reuters.

Ο Λίοπολντ δήλωσε ότι η Nuro, που έχει συνεργαστεί με τις εταιρίες λιανικής πώλησης Kroger, Walmart και CVS Health για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων, ανέφερε ότι οι εβδομαδιαίες διανομές της έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τους τρεις πρώτους μήνες της πανδημίας.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER