Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 09:37

Ηράκλειo: Σοκάρει η υπόθεση 13χρονου που κατηγορείται για βιασμό

Γράφτηκε από την
Ηράκλειo: Σοκάρει η υπόθεση 13χρονου που κατηγορείται για βιασμό


Σάλο έχει προκαλέσει σε όλη την Κρήτη η υπόθεση βιασμού ενός 13χρονου κοριτσιού από έναν συνομήλικό της, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 13χρονος φέρεται να εξανάγκασε την ανήλικη να συνευρεθούν ερωτικά, την ώρα που παρόντες στο συμβάν ήταν και άλλοι συνομήλικοί τους. Τα όσα έλαβαν χώρα απαθανατίστηκαν, μάλιστα, μέσω κινητού τηλεφώνου σε βίντεο, το οποίο φέρεται να έφτασε στην κατοχή και άλλων ανηλίκων! Ο 13χρονος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, ωστόσο δεν κρατήθηκε από τις Αρχές λόγω της ανηλικότητάς του. Εντούτοις, θα βρίσκεται υπό την εποπτεία επιμελητή ανηλίκων.

Το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε απογευματινές προς βραδινές ώρες, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν έλαβε χώρα σε πάρκο της πόλης του Ηρακλείου. Ωστόσο, η υπόθεση έφτασε ενώπιον των Αρχών όταν το βίντεο στο οποίο "αποτυπώνονταν" οι ασελγείς πράξεις υπέπεσε στην αντίληψη του μεγαλύτερου αδερφού της 13χρονης. Ο ίδιος φέρεται να ενημέρωσε τους γονείς τους κι εν συνεχεία ανέλαβε δράση η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 13χρονος βασικός "πρωταγωνιστής" της υπόθεσης φέρεται να παρέσυρε σε απόμερο σημείο του πάρκου τη συνομήλική του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόντες - σε ρόλο παρατηρητή αλλά και τσιλιαδόρου - ήταν άλλοι τέσσερις 13χρονοι. Ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να εξανάγκασε τη συνομήλική του σε ερωτική συνεύρεση, η οποία καταγράφηκε βιντεοσκοπικά σε κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω βίντεο εστάλη και σε άλλους ανηλίκους από τους 13χρονους μαθητές. Εξάλλου, όπως φαίνεται, ο 13χρονος φέρεται, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, να απείλησε το κορίτσι ότι θα δημοσιοποιούσε το βίντεο εάν η ίδια δε δεχόταν να επαναληφθούν τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή.

Όταν τελικά ο αδερφός της 13χρονης είδε το επίμαχο βίντεο, ενημέρωσε σε κατάσταση σοκ τους γονείς του. Ακολούθησε προχθές Τρίτη του Πάσχα καταγγελία στην Ασφάλεια Ηρακλείου από την οικογένεια του κοριτσιού. Εκεί οδηγήθηκαν και οι 5 ανήλικοι οι οποίοι φέρονται να ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Βαριές οι κατηγορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 13χρονο αγόρι το οποίο κατέθεσε ενώπιον αστυνομικών, αλλά και εισαγγελέα και ανακριτή, έδωσε τη δική του οπτική του αναφορικά με το πώς συνέβησαν τα γεγονότα. Πλέον, ο ανήλικος βαρύνεται με τις κατηγορίες του βιασμού, της βίας και της διακίνησης πορνογραφικού υλικού. Πρόκειται για ιδιαίτερης βαρύτητας κατηγορία, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά-εφήβους!

Ο 13χρονος, όπως και οι υπόλοιποι ανήλικοι επέστρεψαν, πάντως, στα σπίτια τους. Ο πρώτος θα βρίσκεται υπό την εποπτεία επιμελητή ανηλίκων. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα των Αρχών για το περιστατικό συνεχίζεται.

"Κεραυνός εν αιθρία"

Η επίμαχη υπόθεση έχει πέσει σαν "κεραυνός εν αιθρία" στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης. Δυστυχώς, τέτοιου είδους γεγονότα δεν είναι πρωτοφανή σε πανελλαδικό επίπεδο. Εντούτοις, γονείς και μαθητές από σχολεία του νησιού εμφανίζονται ιδιαίτερα θορυβημένοι από το πρόσφατο περιστατικό, καθώς παρόμοιο συμβάν δεν είχε απασχολήσει ποτέ - τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα - τις τοπικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας μια αποτρόπαια υπόθεση με αρκετά κοινά - αλλά και αρκετά διαφορετικά - στοιχεία με αυτήν που αποκαλύφθηκε προ ημερών στην πόλη του Ηρακλείου.

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η τοπική κοινωνία της Θεσσαλίας παρακολουθούσε άφωνη τη δημοσιοποίηση υπόθεσης με απόσπασμα βίντεο στο οποίο εμφανίζονταν ανήλικα κορίτσια να "παίζουν" με ερωτικά βοηθήματα. Η βιντεοσκόπηση των ανηλίκων φέρεται να έλαβε χώρα χωρίς την έγκρισή τους. Ωστόσο, στην εν λόγω περίπτωση - σε αντίθεση με την υπόθεση των 13χρονων στο Ηράκλειο - φέρεται να εμπλέκεται κι ένας ενήλικος.

Συγκεκριμένα, ένας ενήλικας άνδρας φέρεται να "ανέβασε" στο διαδίκτυο το εν λόγω βίντεο, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστιος σάλος. Σε βάρος του ενήλικα επρόκειτο να σχηματιστεί δικογραφία, καθώς οι γονείς των δύο ανήλικων κοριτσιών υπέβαλαν μήνυση σε βάρος τους και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πηγή: neakriti.gr/


NEWSLETTER