Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 11:57

Σεπόλια: Κάτοικοι φυλούσαν σκοπιές και διέλυσαν πιάτσα ναρκωτικών

Γράφτηκε από την
Σεπόλια: Κάτοικοι φυλούσαν σκοπιές και διέλυσαν πιάτσα ναρκωτικών


Οι κάτοικοι που μένουν περιμετρικά της πλατείας Αταλάντης στα Σεπόλια επί τρεις μήνες ζούσαν μια κόλαση καθώς η μικρή πλατεία είχε μετατραπεί σε μια πιάτσα ναρκωτικών

Τι λένε οι ίδιοι στο Reader.gr

Η μικρή πλατεία Αταλάντης στα Σεπόλια είχε μετατραπεί σε μια πιάτσα ναρκωτικών. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, τοξικοεξαρτημένοι είχαν κάνει στέκι τους τη μικρή πλατεία, για να βρουν την «άσπρη», όπως την αποκαλούν μεταξύ τους. Κάποιοι, προκειμένου να βρουν λίγα ευρώ για να εξασφαλίσουν τη δόση τους, έφταναν ακόμη και στο σημείο να σπάνε τα αυτοκίνητα των κατοίκων και να αρπάζουν ό,τι έβρισκαν σε αυτά. «Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο», περιγράφουν σήμερα οι ίδιοι στο Reader.gr.

Γι' αυτό και αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και ξεκίνησαν να «κάνουν» σκοπιές πάνω στην πλατεία. Από το πρωί μέχρι το βράδυ οι κάτοικοι μαζεύονται και κάθονται στην πλατεία και δεν αφήνουν κανέναν τοξικοεξαρτημένο να κάνει χρήση ναρκωτικών. Όπως σημειώνουν, μάλιστα, στο Reader.gr η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ανομία που επικρατούσε καθημερινά, αφού οι έμποροι του θανάτου είχαν αυξήσει τη δράση τους, δεν λογάριαζαν τίποτα και πραγματοποιούσαν τα «νταλαβέρια» τους σε κοινή θέα.

«Ερχονταν έμποροι ναρκωτικών με ποδήλατα»


«Κάθε βράδυ μαζεύονταν στην πλατεία οι τοξικοεξαρτημένοι και έρχονταν οι έμποροι ναρκωτικών με τα ποδήλατα και πουλούσαν», λέει ο κ. Κώστας, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής. Ένα ακόμη κάτοικος της περιοχής περιέγραψε ότι οι τοξικοεξαρτημένοι έκαναν χρήση ηρωίνης μέρα μεσημέρι χωρίς να σκέφτονται αν περνούσαν μικρά παιδιά από την πλατεία. «Μας έσπαγαν τα αμάξια και μας έκλεβαν. Τους βλέπαμε και τους λέγαμε να σταματήσουν και μας ζητούσαν τον λόγο», συμπληρώνουν οι κάτοικοι των Σεπολίων.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν η αστυνομία, δεν ερχόταν σχεδόν ποτέ στη συγκεκριμένη πλατεία. «Μόνο ομάδα ΔΙΑΣ αν τύχαινε να περάσει καμιά φορά, αλλά γενικά δεν τους βλέπαμε», λένε χαρακτηριστικά. Ο τρόπος που λειτουργούσαν οι έμποροι ήταν απλός: Επισκέπτονταν την πλατεία με ποδήλατα κυρίως όταν σουρούπωνε και αφού έβρισκαν τους αγοραστές τους να τους περιμένουν, τούς προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες. Η ηρωίνη είχε την τιμητική της σε αυτό το «παζάρι» θανάτου.

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην σταματήσουν τις «σκοπιές» τους και κάποιοι από αυτούς θα βρίσκονται συνέχεια πάνω στην πλατεία προκειμένου να μην γίνει και πάλι ένα «καταφύγιο» των εμπόρων ναρκωτικών. Την ίδια στιγμή, προειδοποιούν ότι αν και η πιάτσα στην πλατεία Αταλάντης «έσπασε» αυτό δεν σημαίνει τέλος του εμπορίου των ναρκωτικών από την ευρύτερη περιοχή, καθώς όπως αναφέρουν, η πιάτσα μεταφέρθηκε κάποιες εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω πάνω στις γραμμές του ΟΣΕ. «Άμα πάτε εκεί το βράδυ θα φοβηθείτε να περάσετε τις γραμμές του τρένου», σημειώνουν.

Επειτα από αυτές τις ενέργειες ο δήμος Αθηναίων προχώρησε σε ενέργειες, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της πλατείας και να επισκευαστούν οι φθορές που είχαν γίνει όταν η πλατεία είχε γίνει «hot-spot» διακίνησης. Οι επισκευές θα συνεχιστούν και, σύμφωνα με όσα είπαν οι εργαζόμενοι του δήμου, η πλατεία θα καθαριστεί και θα παραδοθεί ξανά στους δημότες.

Πώς δημιουργήθηκε η πιάτσα


Στις 18 Μαρτίου η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση κατά των ναρκωτικών και εκκένωσε κτήριο, το οποίο βρισκόταν απέναντι από τον σταθμό του μετρό «Αττική». Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο κτήριο είχε γίνει ένα μεγάλο «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών. Μέσα στους χώρους του γινόταν εμπόριο αλλά και εκτεταμένη χρήση και πολλοί τοξικοεξαρτημένοι έβρισκαν εκεί «καταφύγιο». Από τότε και έπειτα η πιάτσα των ναρκωτικών μετακινήθηκε και μεταφέρθηκε σε πρώτη φάση στην πλατεία Λαού και κατά το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, στη μικρή πλατεία της Αταλάντης. Τώρα, όμως, οι κάτοικοι με τις περιπολίες τους έβαλαν «φρένο» στο εμπόριο ναρκωτικών.


NEWSLETTER