Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 13:15

ΟΑΕΔ: Από σήμερα η υποβολή προγραμμάτων e-learning επαγγελματικής κατάρτισης

Γράφτηκε από την
ΟΑΕΔ: Από σήμερα η υποβολή προγραμμάτων e-learning επαγγελματικής κατάρτισης

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, η υποβολή προγραμμάτων σύγχρονης εξ αποστάσεως (e-learning) επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση) 0,06 έτους 2021 για μεγάλες επιχειρήσεις, σύμφωνα με την απόφαση 1958/32/2021 του ΔΣ του ΟΑΕΔ (ΦΕΚ 1974/Β/14-05-2021). Τα προγράμματα κατάρτισης υλοποιούνται έως και τις 20/12/2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου τομέα, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 51 του ν. 1892/1990, εφόσον (σε συνεργασία ή όχι με εκπαιδευτικό φορέα) έχουν στη διάθεσή τους υποδομές υλοποίησης ανάλογων προγραμμάτων κατάρτισης. Τα προγράμματα αυτά υποβάλλονται το αργότερο πέντε εργάσιμες ημέρες, πριν από την έναρξή τους.

Προϋπόθεση ένταξης αποτελεί η καταβολή στον ΕΦΚΑ της εργοδοτικής εισφοράς 0,06% για το έτος 2021. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να καταρτιστούν, εάν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και υπάγονται έστω και σε έναν κλάδο ασφάλισης του ΟΑΕΔ.

Η θεματολογία των προγραμμάτων κατάρτισης και το περιεχόμενό τους πρέπει να είναι σε σχέση με το αντικείμενο της απασχόλησης των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και να αφορά σε βασικές ή επαγγελματικές δεξιότητες.

Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες πρέπει να εργάζονται στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ οι εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις μπορούν να καταρτίζονται και κατά το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις αυτές δεν λειτουργούν.

Οι όροι και προϋποθέσεις ελέγχονται, μέσω της διασύνδεσης με το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Η όλη διαδικασία υποβολής, ελέγχου και αποπληρωμής των προγραμμάτων κατάρτισης, γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΛΑΕΚ (laek.oaed.gr).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα διά ζώσης προγράμματα θα ξεκινήσουν, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας και την επανέναρξη των διά ζώσης εκπαιδεύσεων των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER