Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 12:02

Εκτακτο δελτίο καιρού: Η "Αθήνα" φέρνει βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία "Αθήνα" θα εκδηλωθεί με ακραία φαινόμενα από το βράδυ της Τετάρτης που θα ενταθούν Πέμπτη και Παρασκευή.

Καιρικό σύστημα με το όνομα "ΑΘΗΝΑ" προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από το βράδυ της Τετάρτης από τη βορειοδυτική Ελλάδα.

Το κύμα κακοκαιρία αναμένεται να έχει ακραία φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις. Επίσης, την Πέμπτη αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν, με θυελλώδεις νότιους ανέμους στα δυτικά, η ένταση των οποίων θα φτάσει πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης τα νησιά του βορείου Ιονίου και τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου.

Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, καθώς και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία την Πέμπτη, ενώ από το μεσημέρι, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική) την Παρασκευή, ενώ από το μεσημέρι βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

Επίσης θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Στην Αττική,, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, θα εκδηλωθούν την Παρασκευή από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Πηγή: news247.gr