Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 22:20

Πέραμα: Θα παραδοθεί τη Δευτέρα ο τρίτος από το όχημα - Τι θα ισχυριστεί

Γράφτηκε από την
Πέραμα: Θα παραδοθεί τη Δευτέρα ο τρίτος από το όχημα - Τι θα ισχυριστεί

Τη Δευτέρα παραδοθεί με τον δικηγόρο του στην Αστυνομία το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα του Περάματος.

Το τρίτο άτομο που έφυγε από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς στην αιματηρή καταδίωξη του Περάματος, θα παραδοθεί αύριο στις αρχές μαζί με τον δικηγόρο του σύμφωνα με πληροφορίες του news247.  Εκ των βασικών ισχυρισμών του είναι το γεγονός πως και οι τρεις επιβαίνοντες, όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε έβγαλαν τα χέρια τους έξω από το αυτοκίνητο προκειμένου να δείξουν ότι είναι άοπλοι. Ο ίδιος φαίνεται πως πρόλαβε να πεταχτεί έξω από το όχημα, πέφτοντας δίπλα στη ρόδα και στη συνέχεια έτρεξε μέσα από μια μάντρα καταφέρνοντας να φύγει από το σημείο χωρίς να συλληφθεί.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της κοινότητας των Ρομά, Βασίλης Πάντζος, ο οποίος είναι σε στενή επικοινωνία με την οικογένεια του νεαρού που σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, μιλώντας το βράδυ στο NEWS 24/7 είπε: "Έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή και υπάρχει μια βάρβαρη συμπεριφορά από αστυνομικούς. Το να πέφτουν 38 σφαίρες σε απόσταση 2 μέτρων, αν θέλετε τη γνώμη μου είναι απάνθρωπο. Η οικογένεια θρηνεί και ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ήμουν μπροστά όταν επικοινώνησε μαζί τους ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως έχει παρέμβει ο ίδιος ώστε η εσωτερική έρευνα να ολοκληρωθεί γρήγορα και να ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί".

Ο κύριος Πάντζος συμπλήρωσε: "Κυκλοφορούν δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρονται στο παιδί που σκοτώθηκε και κάνουν λόγο για σεσημασμένο. Μου κάνει εντύπωση που οι αρχές ενώ έχουν πρόσβαση στο μητρώο του δεν βγαίνουν να το διαψεύσουν. Γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα ότι μιλάμε για κάποιον επικίνδυνο. Μιλάμε για ένα παιδί που όπως διαβεβαιώνει και η οικογένειά του έχει κατηγορηθεί μια φορά στα 14 του ότι έκλεψε ένα ποδήλατο. Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν έχουμε πρόθεση να δικαιολογήσουμε καμία παραβατική συμπεριφορά από κανέναν. Ωστόσο υπάρχει και μια αξιολόγηση όταν οι αστυνομικοί πυροβολούν με τόση αγριότητα υπό αυτές τις συνθήκες".

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της κοινότητας των Ρομά υπογράμμισε πως γίνεται προσπάθεια να αποφευχθούν οι εντάσεις. "Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα και με όσες δυνάμεις έχουμε να μην ξεφύγει το θέμα. Μια ομάδα νεαρών στην Αττική οδό πετούσε πέτρες σήμερα το απόγευμα, ενώ δημιουργήθηκε ένταση και κοντά στον Ασπρόπυργο. Αυτό δεν είναι καλό. Δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε όλους αλλά προσπαθούμε. Να ευχηθώ να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε κανέναν. Υπάρχουν αιτίες και ζητήματα που εδώ και αιώνες δεν έχουν λυθεί από πλευράς Πολιτείας. Υπάρχουν τόσα εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν για την κοινωνική ένταξη πλέον και νομίζω πως δεν γίνεται προσπάθεια. Οι Ρομά δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτοι και πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα."

 

 


NEWSLETTER