Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 11:59

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Ταφόπλακα το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
«Χαμόγελο του Παιδιού»: Ταφόπλακα το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας (βίντεο)

Ανάστατοι είναι οι άνθρωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού», που προειδοποιούν ότι η οργάνωση κινδυνεύει ακόμη και άμεσα με λουκέτο εξαιτίας αλλαγών που φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Τον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε 3 σπίτια ημερήσιας φροντίδας και σε άλλα 11 μόνιμης φιλοξενίας παιδιών του «Χαμόγελου του Παιδιού», επεσήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος.

Αιτία η νέα υπουργική απόφαση που αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις λειτουργίας ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών παιδικής προστασίας.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται μια σειρά κτιριακών προϋποθέσεων που σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι αδύνατο να εφαρμοστούν.

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι κανένας οργανισμός δεν κλείνει, γίνονται όμως συγκεκριμένοι οι κανόνες για τη λειτουργία τους.

Παράλληλα επεσήμανε ότι δίνεται ένας χρόνος διορία για να προσαρμοστούν οι δομές στα νέα δεδομένα.

Στα σπίτια του «Χαμόγελου» φιλοξενούνται 241 παιδιά. Όμως, όπως επισημαίνουν από τον οργανισμό, δεν είναι μόνο τα σπίτια.

Είναι οι εξαφανίσεις, τα κέντρα στήριξης που στηρίζουν 17.000 παιδιά με τις οικογένειές τους, το θεραπευτικό κέντρο, τα ασθενοφόρα.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου θα έχει τραγικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, συνέπειες για τα παιδιά.

Πηγή: www.megatv.com


NEWSLETTER