Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 21:44

Εσωτερική έρευνα στο Παπάφειο για τον βιασμό του 7χρονου

Γράφτηκε από την
Εσωτερική έρευνα στο Παπάφειο για τον βιασμό του 7χρονου

Έρευνα για να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η κακοποίηση επτάχρονου τρόφιμου από άλλο τρόφιμο του Ιδρύματος διέταξε το Παπάφειο Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης και σε ανακοίνωσή του την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του, μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος διαβεβαιώνει πως εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοίκησης παρέλειψαν εσκεμμένα να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το διοικητικό του συμβούλιο και το προσωπικό του Ιδρύματος “υπό αντίξοες συνθήκες και παρά την έλλειψη επαρκών πόρων, αναλώνεται στην περίθαλψη και συντήρηση των τροφίμων του, αρρένων ορ­φανών παιδιών, παρέχοντας σ’ αυτά κάθε μέσο αναγκαίο για την διαβίωση, ε­πιμόρφωση, καλλιέργεια, εκπαίδευση, προαγωγή και ανάπτυξη των προσωπι­κοτήτων τους”.

Αναφέρει ότι το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην υπερεκατονταετή ιστορία του ιδρύματος και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την δυσφήμιση του έργου του.

Τέλος, το Παπάφειο Ορφανοτροφείο τονίζει ότι πρέπει να αφήσουμε την δικαιοσύνη ανεπηρέαστη και να προστατέψουμε τα παιδιά αυτά.

Για την υπόθεση η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του διοικητικού του συμβουλίου, για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, καθώς ερευνάται εάν το συγκεκριμένο περιστατικό επιχειρήθηκε να "κουκουλωθεί".

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER