Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 21:56

Λαφαζάνης: "Οι τράπεζες κάνουν real estate στην πλάτη του ελληνικού λαού"

Γράφτηκε από την
Λαφαζάνης: "Οι τράπεζες κάνουν real estate στην πλάτη του ελληνικού λαού"

Διαμαρτυρία έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο της Αθήνας, όπου διεξήχθη ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, πραγματοποίησαν μέλη της ΛΑΕ με επικεφαλής τον γραμματέα του ΠΣ Παναγιώτη Λαφαζάνη, αναφέρει ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Π. Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης συναντήθηκαν με τη συμβολαιογράφο -στο γραφείο της οποίας έγινε ο πλειστηριασμός διαμερίσματος-γραφείου 74 τ.μ. για 40.000 ευρώ- και εξέφρασαν τις ενστάσεις τους κατά της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «απόλυτη αδιαφάνεια» στη διαδικασία στην οποία «δεν βλέπεις παρά μόνο κωδικούς. Δεν ξέρεις από πού προέρχεται η προσφορά, αν υπάρχει το πόθεν του, αν τα λεφτά είναι "μαύρα"» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υφίσταται σύμβαση με την οποία συμβάλλεται ο συμβολαιογράφος με το σύστημα και με την εταιρία.

Ο κ. Λαφαζάνης καυτηρίασε το γεγονός ότι στον πλειστηριασμό έγινε μόνο μια προσφορά. «Ο επισπεύδων να είναι και υπερθεματιστής. Τράπεζες που εκπλειστηριάζουν παίρνουν και τα ακίνητα. Πρόκειται για κακούργημα, μεταφορά πλούτου από ιδιώτες στις τράπεζες. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Σε σπάνιες μόνο περιπτώσεις θα μπορούσε να συμβεί. Στην προκειμένη, όμως, αυτό έχει γίνει ο μεγάλος κανόνας. Οι τράπεζες κάνουν real estate με τους πλειστηριασμούς στην πλάτη του ελληνικού λαού και βεβαίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για να συμπληρώσει «σε αυτό το κακούργημα συνεργούν Τσίπρας, Κοντονής, Τσακαλώτος. Για αυτό και καταθέσαμε μήνυση εναντίον τους και κατά παντός υπευθύνου. Επειδή δεν υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις και δεν υπάρχει νόμιμη σύμβαση με την εταιρία, που γίνεται ο πλειστηριασμός. Όλα γίνονται κάτω από το τραπέζι, στο απόλυτο σκοτάδι».

Τέλος, αφού εξέφρασε την απορία του γιατί κανείς άλλος δεν μιλάει για το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, προανήγγειλε πως τις επόμενες φορές θα παρέμβουν πιο εφευρετικά και αποτελεσματικά για να αποτρέψουν «αυτή τη ληστεία».

Εξάλλου, ο Π. Λαφαζάνης, σε δήλωσή του με αφορμή την αναστολή των φυσικών πλειστηριασμών, έκανε λόγο για «άτακτη υποχώρηση» που «αποτέλει μια ακόμη επιτυχία του κινήματος για την προστασία των σπιτιών και της λαϊκής περιουσίας».

«Με την εξαγγελία των κινητοποιήσεων και τρέμοντας τις αντιδράσεις των αγωνιστών του κινήματος και των πολιτών, ή κυβέρνηση και η τραπεζική κλίκα που, υπό τον Γεώργιο Ρούσκα, διοικεί τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών – Πειραιώς έσπευσαν να αναστείλουν τους ανακοινωμένους φυσικούς πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία της Αττικής μέχρι τις 21 Φλεβάρη» τόνισε ο γραμματέας της ΛΑΕ. που χαρακτήρισε «βρώμικη συνταγή» αυτή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών «για να αρπάξουν εκ τους ασφαλούς τις λαϊκές περιουσίες σε κλειδαμπαρωμένα και πολιορκημένα από ΜΑΤ συμβολαιογραφικά γραφεία».

«Σύντομα θα αντιληφθούν ότι η οργή και η εφευρετικότητα του κινήματος δεν σταματάει μπροστά σε αυταρχικές μεθοδεύσεις ενός καθεστώτος ανδρείκελου των τραπεζιτών που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ληστεύει και να εξαθλιώνει την κοινωνία» κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER