Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 13:30

Κούλογλου: Τελειώνει η ανάγκη συμμαχίας με τους ΑΝΕΛ μαζί με το τέλος των μνημονίων

Γράφτηκε από την
Κούλογλου: Τελειώνει η ανάγκη συμμαχίας με τους ΑΝΕΛ μαζί με το τέλος των μνημονίων

Άνοιγμα συνεργασίας «σε διαφορετική κατεύθυνση» έκανε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος τόνισε επίσης πως «όταν τελειώσουν τα μνημόνια και πάμε στις εκλογές, τελειώνει η ανάγκη της συμμαχίας με τους ΑΝΕΛ».

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε μέσω του Real FM ότι «με τους ΑΝΕΛ ήταν μια υποχρεωτική συμμαχία. Με οποιαδήποτε άλλη συμμαχία θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Θυμάστε τι είχε γίνει το 2015... Και η πρώτη κυβέρνηση και η δεύτερη θα είχαν πέσει. Όμως, από εδώ και πέρα, όταν τελειώσουν τα μνημόνια και πάμε στις εκλογές, τελειώνει η ανάγκη αυτής της κυβερνητικής συμμαχίας και πρέπει να αναζητηθούν άλλες συμμαχίες σε διαφορετική κατεύθυνση, σε κατεύθυνση προοδευτική, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη με τα επιτυχημένα παραδείγματα».

Ο κ. Κούλογλου έφερε ως επιτυχημένο παράδειγμα την Πορτογαλία, ως τη μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη «που πάει καλά, που έχει αποδοχή και από τον κόσμο, που είναι μια κυβέρνηση Σοσιαλιστών με την Αριστερά. Προς τα εκεί πρέπει να πάμε. Βεβαίως, αυτό απαιτεί τομές στην κουλτούρα συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως τομές στη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής και γενικότερα της Κεντροαριστεράς.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου και τον καβγά που είχε με την Ελένη Αυλωνίτου, σημείωσε: «Ο κ. Καμμένος είναι ο αμφισβητίας στους ΑΝΕΛ. Όπως έχει και κάθε κόμμα».

Όσον αφορά τις περικοπές των συντάξεων, που σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο θα εφαρμοστούν από το 2019, απάντησε: «Είναι ένα θέμα σε εκκρεμότητα, δεν το θεωρώ δεδομένο. Εάν το ΔΝΤ τελικώς δεν συμμετέχει στη συνέχεια, αυτά τα μέτρα, που το ΔΝΤ είχε επιβάλλει, εκβιάζοντας ότι αλλιώς θα φύγει το Βερολίνο, μπαίνουν σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης. Εάν το ΔΝΤ μείνει, που είναι και η μεγαλύτερη πιθανότητα, όπως φαίνονται τα πράγματα σήμερα, επειδή οι αποδόσεις στην οικονομία είναι καλές μπορείς να αντισταθμίσεις άμεσα τις απώλειες που έχεις από τις περικοπές στις συντάξεις, δίνοντας πχ σε αυτούς που χάνουν μια 13η σύνταξη. Αυτό το περιθώριο το έχει κανείς αν οι οικονομικοί δείκτες πάνε καλά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER