Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 13:46

«Ντροπή - Ευρωπαϊκές ιστορίες»: Από τις 4 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων “Μελίνα”

Θύματα παιδικής κακοποίησης μοιράζονται τις ιστορίες τους, μεθαύριο Τρίτη στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων “Μελίνα”, στο Θησείο.

Μέσα από μία συλλογή 100 πορτρέτων ενηλίκων θυμάτων παιδικής κακοποίησης απ’ όλη την Ευρώπη, η έκθεση “ΝΤΡΟΠΗ-Ευρωπαϊκές Ιστορίες” ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό, αποτυπώνοντας με τρόπο μοναδικό το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που συνέλεξε τους τελευταίους μήνες ο βραβευμένος δημοσιογράφος Simone Padovani για την “Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης”, ταξιδεύοντας από την Eλλάδα μέχρι τη Σουηδία και από τη Ρουμανία μέχρι την Πορτογαλία, καταδεικνύουν τις αδικίες που έγιναν και δίνουν φωνή στα θύματα.

Η έκθεση, που παρουσιάζεται σε όλη την Ευρώπη, τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ στην Αθήνα την έκθεση έθεσε υπό την αιγίδα του ο Δήμος Αθηναίων. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραστεί και ο εμπνευστής της “Πρωτοβουλίας Δικαιοσύνης” Dr h. c. Guido Fluri. Επίσης, στην τελετή έναρξης θα παραστούν μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας επί τιμή του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου και η Βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού Θεώνη Κουφονικολάκου, καθώς και θύματα κακοποίησης από την Ελλάδα.

Η έκθεση φωτογραφίας “ΝΤΡΟΠΗ-Ευρωπαϊκές Ιστορίες” θα διαρκέσει έως το προσεχές Σάββατο 7 του μήνα και θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τετάρτη έως Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Ν.Κ.

* Η “Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης” είναι ένα ευρωπαϊκό κίνημα με όραμα να σταματήσει την κακομεταχείριση του παιδιού, να την αναγνωρίσει και να την αναδείξει όπου συμβαίνει, να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειές τους και να δημιουργήσει μηχανισμούς και θεσμούς πρόληψης.