Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 17:40

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φόβοι ότι η Μόσχα ετοιμάζει σαρωτική έφοδο (Βίντεο)

Το LIVE NEWS μεταφέρει την εικόνα από τα ρωσικά στρατεύματα και την μάχη που δίνουν μέσα στο Κίεβο οι Ουκρανοί, όπου οι σειρήνες χτυπούν ασταμάτητα.

Λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης τα ρωσικά στρατεύματα σε απόσταση αναπνοής. Το ρωσικό κομβόι έτοιμο να εισβάλει, η μεγάλη ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή εκτείνεται σε μήκος 64 χλμ. όπως αποκαλύπτουν δορυφορικές εικόνες.

Η οχηματοπομπή περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης.

Η αρχή της στα περίχωρα του αεροδρομίου Αντόνοφ 25 χλμ. από το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο. Εκεί θέλουν να φτάσουν για να εξουδετερώσουν τον Ζελένσκι.

Είναι τέτοια η δύναμη που συγκέντρωσε ο Πούτιν που σε ορισμένα σημεία τα στρατιωτικά οχήματα είναι τοποθετημένα ανά δυάδες ή τριάδες, το ένα πλάι στο άλλο. Αυτό όμως δεν πτοεί τους Ουκρανούς.

Τα πυρά των Ρώσων χτυπούν νυχθημερόν με τις καταστροφές να είναι μεγάλες. Παρά την κατάσταση πολιορκίας στην πόλη οι κάτοικοι προσπαθούν όσο είναι δυνατό να ζήσουν σε συνθήκες κανονικότητας και να κάνουν τα καθημερινά τους ψώνια.

Όμως ήδη οι ελλείψεις είναι πολλές και οι ουρές ατελείωτες. «Κρέας δεν έχουμε. Υπάρχει έλλειψη, νερά έχει ακόμα, ψωμί δεν υπάρχει», είπε ο Τάσος Τσιάμης.

Στους δρόμους πλέον η κίνηση γίνεται μόνο όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, αφού οι σειρήνες χτυπάνε διαρκώς και όλοι τρέχουν στα καταφύγια.

Όταν δεν ζουν τους ρωσικούς βομβαρδισμούς όλος ο χρόνος αφιερώνεται στην κατασκευή μολότοφ και τη θωράκιση με κάθε μέσο της πόλης, καθώς το Κίεβο ετοιμάζεται για οδομαχίες.

Δείτε το βίντεο του Mega: