Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 21:51

Estelle Harris: Πέθανε η ηθοποιός του Seinfeld - Είχε «δώσει τη φωνή της» στο Toy Story (βίντεο)

Η Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Εστέλ Χάρις (Estelle Harris) πέθανε σε ηλικία 93 ετών. Ήταν περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της Estelle Costanza στην κωμική σειρά Seinfeld της δεκαετίας του 1990.

Η Εστέλ Χάρις είχε δώσει επίσης τη φωνή της στην κυρία Potato Head στο Toy Story. Ωστόσο, στο Seinfeld ήταν που η Harris έγινε γνωστή σε πολλούς, με εμφανίσεις σε δεκάδες επεισόδια της επιτυχημένης κωμικής σειράς.

Η Harris συστήθηκε στους τηλεθεατές το 1992 ως Estelle Costanza -η μητέρα του ρομαντικά ανασφαλούς George Costanza.

Μετά το τέλος των εννέα σεζόν του Seinfeld, η Χάρις συνέχισε την καριέρα της στη σκηνή αλλά και τη μεγάλη οθόνη, με πολλούς άλλους ρόλους, όπως γράφει το BBC.

Εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κυρίας Potato Head σε τρεις ταινίες Toy Story, έπαιξε τον χαρακτήρα της Muriel στη δημοφιλή κωμική σειρά της Disney «The Suite Life of Zack & Cody»- συστήνοντας το μοναδικό της χιούμορ σε μια νεότερη γενιά τηλεθεατών.

Η Χάρις γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1928 και μεγάλωσε σε ένα προάστιο του Πίτσμπουργκ.

«Βρήκε» το ταλέντο της στην κωμωδία, ενώ πρωταγωνιστούσε σε θεατρικές παραστάσεις στο λύκειο. Η Χάρις «ανέστειλε» για λίγο τις φιλοδοξίες της στον χώρο του θεάματος όταν παντρεύτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, αλλά επέστρεψε στην υποκριτική όταν τα παιδιά της είχαν μεγαλώσει.

Πίσω της άφησε τρία παιδιά, τρία εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Πηγή: ethnos.gr