Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 20:46

Διεθνές σεμινάριο εκπαίδευσης για σκύλους έρευνας και διάσωσης στο Μπάνσκο

 

Διεθνές σεμινάριο εκπαίδευσης για σκύλους έρευνας και διάσωσης πραγματοποιείται στο Μπάνσκο, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, έως τις 14 Απριλίου, ανακοίνωσε ο δήμος του Μπάνσκο μέσω Facebook.

Περισσότεροι από 30 χειριστές και εκπαιδευτές σκύλων έρευνας και διάσωσης εκπαιδεύουν για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως ατυχήματα με χιονοστιβάδες, έρευνες για ανθρώπους που έχουν χαθεί στα βουνά, για επιχειρήσεις διάσωσης όταν συμβαίνουν σεισμοί και άλλες φυσικές καταστροφές, μεταξύ άλλων.

Οι ασκήσεις διεξάγονται στη χιονοδρομική περιοχή πάνω από το Μπάνσκο, δήλωσε ο Ατανάς Ουκόβ, επικεφαλής της ομάδας για τους σκύλους έρευνας και διάσωσης της Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης του Βουλγαρικού Ερυθρού Σταυρού.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο συμμετέχουν και οι 20 συνοδοί-χειριστές σκύλων από τη Βουλγαρία, καθώς και χειριστές και εκπαιδευτές από την Τσεχία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.

Το μάθημα είναι αφιερωμένο στην 50ή επέτειο από την ίδρυση της ομάδας σκύλων έρευνας και διάσωσης της Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης.

Μετά την τετραήμερη εκπαίδευση στον χώρο εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση χιονοστιβάδων κοντά στο όρος Τοντόρκα, οι συμμετέχοντες στο μάθημα θα συναντηθούν με βετεράνους - πρώην συνοδούς-χειριστές σκύλων διάσωσης και άλλους επισκέπτες των οποίων η επαγγελματική απασχόληση και πορεία έχει σχέση με την ορεινή διάσωση, ανακοίνωσε επίσης ο δήμος του Μπάνσκο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ