Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 21:04

Ενισχύεται με δύο επιπλέον θέσεις ιατρών και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το Πολυδύναμο Ιατρείο Σίφνου

Ενισχύεται με δύο επιπλέον θέσεις ιατρών και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το Πολυδύναμο Ιατρείο Σίφνου

 

Στην ενίσχυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Σίφνου προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, όπως έκανε γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, δρομολογείται η προκήρυξη για δύο επιπλέον θέσεις ιατρών και παράλληλα, η άμεση κάλυψη για τους καλοκαιρινούς μήνες με επικουρικό προσωπικό μέχρι να τελεσφορήσουν οι μόνιμες προσλήψεις.

Επίσης, δρομολογείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και η ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ΠΠΙ Σίφνου. Πιο συγκεκριμένα, θα ενισχυθεί με ακτινολογικό εξοπλισμό, καθώς και με κάθε άλλο απαραίτητο εξοπλισμό για την ορθή λειτουργία του.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η κ. Αγαπηδάκη κατά την επίσκεψή της στη Σίφνο, πρώτο σταθμό της περιοδείας της στις Κυκλάδες ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Η κ. Αγαπηδάκη επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου όπου είχε σειρά συναντήσεων με την Διοίκηση με αντικείμενο την καλύτερη λειτουργία του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Αγαπηδάκη άκουσε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ήδη η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ διενεργεί μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση και περαιτέρω λειτουργική ανακαίνιση του ΠΠΙ Σίφνου, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Προτεραιότητα της ΠΦΥ 

«Είναι καθήκον μας να αναβαθμίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να δώσουμε στους πολίτες την πρόληψη που αξίζουν», τόνισε, η κ. Αγαπηδάκη, ενώ αναφερόμενη στις ΚΟΜΥ (Κινητές Ομάδες Υγείας) και ΚΜΥ (Κινητές Μονάδες Υγείας) που ξεκινούν άμεσα, δήλωσε: «Αποκτάμε σιγά σιγά ένα μικρό τοπικό δίκτυο Πρωτοβάθμιας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα μπορούμε να βλέπουμε ad hoc τις ανάγκες του πληθυσμού, θα υπάρχει συντονισμός για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας. Μιλάμε για ένα νέο μοντέλο πρόληψης και θα ξέρουν οι νησιώτες μας ότι για παράδειγμα την πρώτη εβδομάδα του μήνα θα έρχεται η κινητή μονάδα σε όλες τις νησιωτικές περιοχές για να κάνουν τις εξετάσεις τους και να μην έχουμε πια γεωγραφικές ανισότητες στην υγεία».

 

Τέλος του 2025, θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο τηλεϊατρικής 

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δρομολογούνται για πρώτη φορά 7 Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας ένα σε κάθε ιατρική σχολή, τα οποία θα έχουν καθηγητές πανεπιστημίων να υπηρετούν, μέλη ΔΕΠ. «Μεταξύ άλλων, θα έχουμε εξειδικευμένους γιατρούς στην επείγουσα ιατρική, οι οποίοι μέσω της τηλεϊατρικής μπορούν να κάνουν συνεδρίες και να διενεργούν μέχρι και εξετάσεις εξ αποστάσεως, προκειμένου να μπορούν να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους εάν χρήζει μεταφοράς ένα περιστατικό ή όχι», δήλωσε η κυρία Αγαπηδάκη, υπογραμμίζοντας ότι «τέλος του 2025, θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο τηλεϊατρικής σε όλη τη χώρα».

Η κ. Αγαπηδάκη παρέστη σε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες για την Δημόσια Υγεία στο Πνευματικό Κέντρο Σίφνου, όπου παρουσίασε πιο αναλυτικά και το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη, «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ