Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 10:29

Βρέθηκαν οι διαρρήκτες των ΕΛΤΑ και πρακτορείου ΟΠΑΠ στη Μεσσήνη

Βρέθηκαν οι διαρρήκτες των ΕΛΤΑ και πρακτορείου ΟΠΑΠ στη Μεσσήνη

Βρέθηκαν οι διαρρήκτες των ΕΛΤΑ και πρακτορείου ΟΠΑΠ στη Μεσσήνη

 

 

Δύο αδέλφια Ρομά, ηλικίας 28 και 29 χρόνων, κατηγορούνται ότι διέπραξαν τη θρασύτατη κλοπή στις 8 Φεβρουαρίου τα ξημερώματα, στο κατάστημα των ΕΛΤΑ Μεσσήνης. Οι ίδιοι φέρονται να διέρρηξαν στις 28 προς 29 Ιανουαρίου και ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Μεσσήνη απ’ όπου έκλεψαν 1.960 ευρώ. Για τις κλοπές αυτές χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια έκαιγαν. Για τις 4 κλοπές (στο κατάστημα ΕΛΤΑ, στο πρακτορείο ΟΠΑΠ και των δύο αυτοκινήτων) σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες από την Ασφάλεια Καλαμάτας, που περιλαμβάνουν και άγνωστους συνεργούς τους.

Πιο αναλυτικά, η κλοπή στα ΕΛΤΑ Μεσσήνης είχε καταγραφεί από την τοπική κοινωνία ως ένα ακόμα σοβαρό γεγονός που επιβεβαίωσε το πρόβλημα της θρασείας παραβατικότητας των Ρομά στην πόλη και το κλίμα ανασφάλειας, παρά τις κατά καιρούς παρεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων. Ξημερώνοντας Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα μετά τις 2.30 το πρωί τρία άτομα έσπασαν την κεντρική γυάλινη πόρτα του καταστήματος και “μπούκαραν” στο εσωτερικό του. Ανοιξαν συρτάρια και ντουλάπες, παίρνοντας τα κέρματα που βρήκαν, κοντά στα 150 ευρώ, ενώ επιχείρησαν με κατσαβίδι να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο αλλά δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και χάθηκαν στο σκοτάδι. Οπως προέκυψε στη συνέχεια από την αστυνομική έρευνα (μεταξύ άλλων στοιχείων αξιοποιήθηκε και βιντεοληπτικό υλικό) οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο έκλεψαν από την πόλη της Μεσσήνης και το έκαψαν στο Ασπρόχωμα.

Με άλλο κλεμμένο όχημα φέρονται να διέπραξαν και την κλοπή σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Μεσσήνη τη νύχτα 28 προς 29 Ιανουαρίου. Και σε εκείνη την κλοπή φαίνεται ότι διέφυγαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψαν κοντά στη Μεσσήνη αφού πρώτα του έβαλαν φωτιά. Πλέον, αναμένεται να εκδοθούν από τις δικαστικές αρχές εντάλματα σύλληψης για τα δύο αδέλφια ενώ αναζητούνται και οι συνεργοί τους.