Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 09:02

Καλαμάτα: Σύλληψη 41χρονου διαρρήκτη - αναρριχητή

Γράφτηκε από την

 

Εύκολο είχε το σκαρφάλωμα σε διαμερίσματα πρώτων ορόφων ένας 41χρονος διαρρήκτης-αναρριχητής που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στην Καλαμάτα, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να κλέψει 3 σπίτια στο Ασπρόχωμα, την Καλαμάτα και τη Σπερχογεία -στην Καλαμάτα και τη Σπερχογεία το ίδιο βράδυ που συνελήφθη.

Λίγο νωρίτερα, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ είχαν συλλάβει τον συνεργό και ομόφυλό του, έναν 43χρονο Ρομά ο οποίος είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου.         

Πιο αναλυτικά, ο διαρρήκτης-αναρριχητής κατηγορείται ότι έβαλε την Τρίτη στο μάτι για να κλέψει ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Καλαμάτα. Άφησε λοιπόν τον 43χρονο φερόμενο ως συνεργό του να φυλάει τσίλιες και αφού σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι του σπιτιού, διέρρηξε την μπαλκονόπορτα και μπήκε μέσα. Δεν είχε όμως υπολογίσει ότι βρίσκονταν μέσα και οι νοικοκυραίοι, που φυσικά κατάλαβαν ότι τους έκλεβαν. Έτσι, ο κακοποιός εγκατέλειψε τα σχέδιά του και κυνηγημένος πήδηξε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει τη σύλληψη. Στη… φούρια του να διαφύγει άφησε πίσω και τον κατηγορούμενο ως συνεργό του, ο οποίος συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Ο 41χρονος αντί να πτοηθεί, κατευθύνθηκε στη Σπερχογεία όπου φέρεται να σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι πρώτου ορόφου σπιτιού εκεί και να διέρρηξε την μπαλκονόπορτα -όπως και νωρίτερα του διαμερίσματος στην Καλαμάτα- για να κλέψει. Και πάλι όμως έφυγε κυνηγημένος αφού οι ιδιοκτήτες τον άκουσαν. Λίγη ώρα μετά οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που τον αναζητούσαν ως ύποπτο, τον εντόπισαν και τον προσήγαγαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Εκεί, όπως προέκυψε από την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, ο διαρρήκτης-αναρριχητής είχε διαπράξει στις 12 του μήνα μια ακόμα απόπειρα κλοπής σε σπίτι στο Ασπρόχωμα. Κατά την προσφιλή του συνήθεια, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, αφού σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, διέρρηξε στη συνέχεια την μπαλκονόπορτα και ετοιμάστηκε να ψάξει το σπίτι, αλλά εκείνη την ώρα επέστρεψε ο ιδιοκτήτης από τη δουλειά του και ο διαρρήκτης το ‘σκασε!