Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 20:14

Αστυνομική επιχείρηση με 12 συλλήψεις στην Αργολίδα

Γράφτηκε από την

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (9.9.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 195 άτομα, εκ των οποίων 129 ήταν Ελληνες και 66 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 145 οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 47 άτομα, από τα οποία 29 ήταν Ελληνες και 18 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 12 άτομα. 

Πιο αναλυτικά:

  • Ένας (1) Ελληνας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους  -92.292,47- ευρώ.
  • Ένας (1) Ελληνας, για ναρκωτικά.
  • Δύο (2) τσιγγάνοι, για απόπειρα κλοπής και ναρκωτικά.
  • Δύο (2) Ελληνες, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα. 
  • Πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 83 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 4 παραβάσεις για στέρηση αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων, 2 παραβάσεις για κατάληψη πεζοδρομίου, μία παράβαση για στέρηση αδείας εργασίας, καθώς και μία παράβαση για στέρηση αδείας λειτουργίας συνεργείου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης καθώς και 7 δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.