Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 11:17

Μεσσηνία: Προφυλάκιση 35χρονου για τη διακίνηση χασίς και κοκαΐνης

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Προφυλάκιση 35χρονου για τη διακίνηση χασίς και κοκαΐνης

 

 

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ως προσωρινά κρατούμενος ο 35χρονος Καλαματιανός που κατηγορείται ότι διεύθυνε μια ομάδα από 7 άτομα, η οποία φέρεται να διακινούσε χασίς και κοκαΐνη μέσα στην Καλαμάτα αλλά και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, από τις 24 του περασμένου Μαΐου έως και τις 21 Σεπτεμβρίου: διάστημα κατά το οποίο η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας παρακολούθησε τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες.

Οι άλλοι 4 από τους συνολικά 6 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ένας 54χρονος θα φυλακιστεί ως φυγόποινος για άλλη υπόθεση.

Χθες ο 35χρονος και 4 ακόμη κατηγορούμενοι ως μέλη της εν λόγω -σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές- εγκληματικής οργάνωσης πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας Καλαμάτας για να απολογηθούν. Εκτός του φερόμενου ως αρχηγού τους, στις φυλακές θα οδηγηθεί και ο 54χρονος Κορωναίος αγρότης που διαθέτει ποινικό μητρώο για καλλιέργειες και διακίνηση χασίς, αλλά όχι γι’ αυτές τις κατηγορίες: Θα πάει φυλακή γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας, για διακίνηση και καλλιέργεια χασίς.

Οσο για τους άλλους τρεις (έναν 25χρονο Αλβανό εργάτη, έναν 29χρονο ιδιωτικό υπάλληλο και έναν 23χρονο αγρότη), αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης κάθε μήνα στο Τμήμα του τόπου κατοικίας τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Την περασμένη Τετάρτη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές της πόλης και ένας 29χρονος Καλαματιανός, επίσης κατηγορούμενος για ένταξή του στην φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών.

Θυμίζουμε ότι ο 7ος κατηγορούμενος δεν έχει συλληφθεί και σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Καλαμάτας. Οι 6 συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα 16 του μήνα σε Καλαμάτα, Κορώνη και Καλάμι, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης. 


NEWSLETTER