Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 20:20

Στα δικαστήρια ο Νίκας για το πρόστιμο Τατούλη

Στα δικαστήρια ο Νίκας για το πρόστιμο Τατούλη

Την άσκηση προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια, κατά απόφασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί επιβολής προστίμου σε βάρος του Δήμου Καλαμάτας για τη διαχείριση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα, αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Στη συζήτηση, σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας επέκριναν δριμύτατα την περιφερειακή αρχή Τατούλη για το πρόστιμο αλλά και για την αδυναμία της να δώσει λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών. Χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης προκάλεσε την Περιφέρεια «να επιβάλει πρόστιμο στον εαυτό της».

Οπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Καλαμάτας προσφεύγει στα διοικητικά δικαστήρια επικαλούμενος το ότι η προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ήταν εκπρόθεσμη λόγω λάθους με την ημερομηνία της συστημένης επιστολής που απεστάλη.

Ο αντιδήμαρχος Δημ. Μπούχαλης παρατήρησε ότι «δε δεχόμαστε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα στο Δήμο Καλαμάτας για τα σκουπίδια. Στο δήμο που έχει βρει λύση για τη διαχείριση, ενώ η Περιφέρεια δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν αποδεχόμαστε την Περιφέρεια ως υπεράνω αρχή». Προκάλεσε λοιπόν την περιφερειακή αρχή «να λύσει το πρόβλημα στην Τρίπολη και με το εργοστάσιο, που όλο το ακούμε αλλά δεν το βλέπουμε. Να επιβάλει πρόστιμο στον εαυτό της».

Ο σύμβουλος Θανάσης Ηλιόπουλος διευκρίνισε ότι «είναι έλεγχος και νομιμότητας και ουσίας, με την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια».

Ο σύμβουλος του "Ανοιχτού Δήμου" Σταμάτης Μπεχράκης επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια για την ολοκληρωμένη αλλά και για την προσωρινή διαχείριση, και επεσήμανε: «Δεν πήρε κανένα μέτρο για την προσωρινή διαχείριση. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, επιβάλλει πρόστιμα. Υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα στην επιβολή του προστίμου».  Ωστόσο, ζήτησε να περιφραχτεί ο χώρος «και να δούμε πού πάνε τα ανακυκλώσιμα».

Ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή της Καλαμάτας και μίλησε για σοβαρό έλλειμμα στη διαχείριση των σκουπιδιών από την πλευρά της. Τέλος, εξέφρασε τη διαφωνία του με την προσφυγή.

Υπέρ της προσφυγής τάχτηκε ο Θεόδωρος Μπρεδήμας, επικεφαλής της "Αλλαγής" .

Γ.Σ.