Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 14:14

Η γιορτή του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας

Γράφτηκε από την
Η γιορτή του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας

Την  Δευτέρα 29η Αυγούστου ε.ε, παραμονή της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,  ο οποίος έχει την Ονομαστική του Εορτή και Προστάτη του, τον Άγιο Αλέξανδρο,  χοροστάτησε στην  Ακολουθία  του Εσπερινού προς τιμήν του Αγίου Αλεξάνδρου,  εις τον μοναδικό δια την Μητρόπολη  Μαντινείας και Κυνουρίας Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου, στο χωρίο Κάτω Ασσέα του τέως Δήμου Βαλτετσίου.
Μαζί του ήσαν συμπροσευχόμενοι,  ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, o Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ.κ. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ,  Ιερείς, άρχοντες του τόπου,  κάτοικοι της περιοχής και των πέριξ χωρίων, αλλά και αρκετοί εκ της Τριπόλεως, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου    Αλεξάνδρου και ευχήθηκαν τα δέοντα στον Σεβ. Μητροπολίτη    μας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, δεν θα εορτάσει  με  ιδιαίτερο τρόπο την ονομαστική του εορτή, μιας και πριν λίγο καιρό απεβίωσε ο κατά σάρκα Αδελφός αυτού, μακαριστός Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο οποίος  διέμενε  στην Αμερική.
Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, θα τελέσει τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην γενέτειρά του, το Χωριό Πάπαρι Μαντινείας, τελώντας  παράλληλα Ιερό Μνημόσυνο υπέρ Μακαρίας Μνήμης και Αιωνίου Αναπαύσεως, των Γονέων και Αδελφών αυτού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δεν θα δεχθεί τις ευχές Κλήρου και Λαού στο Επισκοπικό Μέγαρο στην έδρα της Μητροπόλεως την Τρίπολη όπως έκανε τα προηγούμενα έτη.
Ευχόμεθα τα Αρχιερατικά αυτού Έτη να είναι Πολλά και Ευλογημένα, ώστε να λαμβάνουμε πάντες, τις Αρχιερατικές αυτού Πολύτιμες Ευχές και Ευλογίες.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας


NEWSLETTER