Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 15:35

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την Υπαπαντή στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την Υπαπαντή στην Καλαμάτα

Με τη μεταφορά και επανατοποθέτηση της εικόνας της Παναγίας της Υπαπαντής ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου της Καλαμάτας.

Χθες πραγματοποιήθηκε δισαρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Γέροντος Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, συλλειτουργούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, πλαισιουμένων από κληρικούς της πόλης.

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε πως “τόσο το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας όσο και η ευαγγελική περικοπή έρχονται να μας υπομνήσουν πως θα πρέπει να είμαστε αυθεντικοί στη ζωή μας και να μην υποκρινόμαστε απέναντι στο Θεό και τους συνανθρώπους μας”.

Επίσης ο μητροπολίτης Μεσσηνίας τιμώντας την πολυετή διακονία του Λεωνίδα Κουβελιώτη στο αριστερό αναλόγιο του μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής, του απένειμε το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, εκφράζοντας έτσι την ευαρέσκεια της τοπικής Εκκλησίας στο πρόσωπο του τιμωμένου. Εν συνεχεία τελέσθηκε η Παράκληση της Παναγίας, στο τέλος της οποίας μεταφέρθηκε η εικόνα από τον λιτανευτικό της θρόνο στη μόνιμη καθέδρα της εντός του ναού.

 


NEWSLETTER