Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 08:16

Η Πύλος υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μυριδιωτίσσας

Η Πύλος υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μυριδιωτίσσας

 

Σε κλίμα συγκίνησης η Πύλος υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσας και την κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, από τα Κύθηρα.

Τα ιερά κειμήλια μετέφερε ο μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, ενώ τα υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο κλήρος της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε η τέλεση πανηγυρικού εσπερινού χοροστατούντος του μητροπολίτη Κυθήρων και συγχοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Με το πέρας της Ακολουθίας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς μεταξύ Πύλου και Κυθήρων, ενώ εξέφρασε της εγκάρδιες ευχαριστίες του στον μητροπολίτη Κυθήρων και τους συνεργάτες του, για την μεταφορά των ιερών σεβασμάτων, τονίζοντας το ήθος αλλά και το εκκλησιαστικό φρόνημα του ποιμενάρχη των Κυθήρων.

Ο κ. Σεραφείμ, με την σειρά του, εξέφρασε την συγκίνησή του που βρίσκεται στην Πύλο, η οποία έχει πολιούχο και προστάτιδα την Παναγία Μυρτιδιώτισσα και αναφέρθηκε στις ευεργεσίες της στο νησί των Κυθήρων αλλά και σε όλο το ανθρώπινο γένος.