Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 11:37

Folli Follie: Καταδίκη για 5 κατηγορούμενους, ανάμεσα τους η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Folli Follie: Καταδίκη για 5 κατηγορούμενους, ανάμεσα τους η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι επικεφαλής του ομίλου, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, και ο γιος του, Τζώρτζης για την πολύκροτη δίκη της Folli Follie.

Τίτλοι τέλους μπήκαν στην πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να κηρύσσει ομόφωνα ένοχους τον επικεφαλής του ομίλου, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, και τον υιό του, Τζώρτζη, για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όχι όμως και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Το πρωτόδικο δικαστήριο ύστερα από μια πολύμηνη διαδικασία αποφάσισε τη μετατροπή της κατηγορίας για τη σύζυγο Κουτσολιούτσου, Καίτη, σε συνέργεια σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Συνολικά απηλλάγησαν και οι 11 κατηγορούμενοι για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ έξι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από κάθε κατηγορία.

Ειδικότερα το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Ως προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία και καταδικάστηκε για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η συνεργάτιδα της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε ένοχη για συνέργεια σε πλαστογραφία, για συνέργεια σε απάτη από κοινού, συνέργεια σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τέλος, ο καταζητούμενος Ι.Μ. ένοχος για πλαστογραφία, άμεση συνέργεια σε απάτη, άμεση συνέργεια στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Πηγή: news247.gr