Κυριακή, 03 Μαϊος 2015 17:06

Γιορτάστηκε η ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στο Γεράκι Λακωνίας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Γιορτάστηκε η ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στο Γεράκι Λακωνίας (φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια και επισημότητα εορτάστηκε και φέτος στις 1 και 2 Μαΐου , τοπική εορτή του Γερακίου Λακωνίας.

 

Την Παρασκευή 1η Μαΐου ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου στη Βυζαντινή εκκλησία του 13ου αιώνα του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στη ανατολική είσοδο του χωριού πλησίον του Νεκροταφείου. Η ατμόσφαιρα κατανυκτική, το δέος μεγάλο, αφού υπό το φως των κεριών εψάλη ο εσπερινός.

Μετά το πέρας του εσπερινού ετελέσθη τρισάγιο υπέρ των κεκοιμημένων Δούλων του Θεού στο Νεκροταφείο Γερακίου.

Το Σάββατο 2 Μαΐου ετελέσθηκε Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου στον Κεντρικό Ναό «Η Κοίμησις της Θεοτόκου» .Για τον Άγιο Αθανάσιο και το έργο του μίλησε ο επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Θεολογίας Παύλος Φήμης που βρέθηκε αυτές τις μέρες στο χωριό. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου συνοδεία της φιλαρμονικής Γερακίου στο κεντρικό δρόμο του χωριού.

Παρευρέθησαν: η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Γερονθρών  Νικολέττα Χρήστου-Μιχαλούτσου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου Δημήτρης Κούρλας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ευρώτα Σωτηράκος Γεώργιος, το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Ελένη Δαβάρα, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου Χρήστος Μπαλαμπάνος καθώς και πλήθος κόσμου από το Γεράκι.

Το καθιερωμένο πανηγύρι στη πλακόστρωτη πλατεία του χωριού μας που είναι και το πρώτο πανηγύρι του καλοκαιριού φέτος δεν έγινε λόγω πένθους αφού νέοι άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή τον τελευταίο καιρό.

Μακάρι και του χρόνου να είμαστε καλά να τιμήσουμε την μνήμη του Αγίου Αθανασίου.


NEWSLETTER