Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 17:18

"Κλειστές οι πόρτες του φράγματος" επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Αρι Γιάννης Νάσιος

«Η μία πόρτα του φράγματος στον Πάμισο ήταν κατεβασμένη και οι τρεις άλλες ήταν κλειστές το πρωί της κακοκαιρίας, στις 7 Σεπτεμβρίου». 

Αυτό τόνισε στην "Ε" ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αριος Γιάννης Νάσιος. 

Παρατήρησε πως «είχε διακοπή ρεύματος και δε δούλευε η γεννήτρια στο φράγμα» κι επεσήμανε ότι «εκεί που είναι σήμερα το φράγμα, σηκώθηκε στις 11 το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου».

Για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε, ζητώντας βοήθεια, ο  κ. Νάσιος σημείωσε: «Επικοινώνησα με την κ. Αλειφέρη και της είπα ότι οι πόρτες ήταν κλειστές. Πήρα τηλέφωνο τον κ. Γιαννακέα και μου είπε ότι θα κάνουμε ζημιά στη Μεσσήνη, αν το σηκώσουμε πιο ψηλά. Περάσαμε με το δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας Γιώργο Φάβα με το αυτοκίνητό του προς το φράγμα, με κίνδυνο να μας παρασύρει το νερό. Και ο κ. Φάβας είπε τηλεφωνικά στην κ. Αλειφέρη να σηκώσει το φράγμα. Από το ύψωμα βλέπαμε ότι δεν είχε σηκωθεί το φράγμα. Ο νέος πρόεδρος του ΓΟΕΒ ο κ. Μανωλέας δεν ήρθε τη μέρα εκείνη να δει τι γίνεται».

Ακόμα, ο πρόεδρος του Αρι μας είπε ότι «και ο διοικητής της Ασφάλειας πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ, τον κ. Μανωλέα και του ζήτησε να σηκώσει το φράγμα. Γιατί ήταν εδώ και είδε ότι είχε πνιγεί ο τόπος».

Για το φράγμα ο κ. Νάσιος παρατήρησε πως «παλιά ήταν υδραυλικό το έργο, μετά ανήκε και ανήκει στο ΓΟΕΒ. Ο προηγούμενος άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος από το ΓΟΕΒ για το φράγμα (έχει πεθάνει τώρα) ξενυχτούσε. Ξέραμε όλοι και το ήξερε και ο ΓΟΕΒ, από νωρίς, ότι ο καιρός θα χαλάσει και θα έχει κακοκαιρία». Ακόμα, ανέφερε ότι «ο μέχρι πρότινος πρόεδρος, ο κ. Νάστος, είχε την εμπειρία και ήξερε πότε πρέπει να ανέβει το φράγμα».

Γ.Σ.