Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 15:45

Εκδηλώσεις για την 23η Μαρτίου 1821 από την Παμμεσσηνιακή Ενωση Αθηνών 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν οι εκδηλώσεις στην Αθήνα για την επέτειο της απελευθέρωσης της Καλαμάτας την 23η Μαρτίου 1821.

Εψάλη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Καρύτση, όπου παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, των Ενόπλων Δυνάμεων, πρόεδροι συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και πλήθος κόσμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας απήγγειλε η νομικός -ποιήτρια -συγγραφέας Καίτη Καγκαράκη .

Μετά το πέρας της δοξολογίας οι Μεσσήνιοι μέσω της οδού Σταδίου μετά των λαβάρων και σημαιών του Συλλόγου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων πήγαν στο Άγαλμα του Αγωνιστή και Απελευθερωτή της Ελλάδος Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όπου εκ μέρους του Δ.Σ. της Παμμεσηνιακής Ενωσης Αθηνών, το διοικητικό μέλος του Μπογέας Νικόλαος κατέθεσε στεφάνι.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Αλέξανδρος Δασκαρόλης  κατέθεσε στεφάνι στον Αγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Μετά το πέρας των ανωτέρω εκδηλώσεων από το Δ.Σ. παρετέθη δεξίωση στους παρευρισκομένους στο Κέντρο Αίγλη του ΖΑΠΠΕΙΟΥ.

Κατά την διάρκεια των ανωτέρω εκδηλώσεων ετιμήθη για την προσφορά της στην Παμμεσηνιακή Ενωση η συμπολίτης μας και τέως Αντιπρόεδρος  Αφροδίτη Αλεξοπούλου , η οποία, με απόφαση του Δ.Σ., εχρήσθη επίτιμος Αντ/δρος του Συλλόγου για την επί πολλά έτη προσφορά της σ' αυτόν. Ο πρόεδρος Αλέξανδρος Δασκαρόλης  της επέδωσε σχετικό τιμητικό τίτλο του Συλλόγου και την ευχαρίστησε για την προσφορά της, ευχόμενος και στο μέλλον να παράσχει της υπηρεσίες της.