Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 09:51

Καταγγελίες Βγενή - Κουρή για το Καλαματιανό Καρναβάλι: ”Λιγότεροι καρναβαλιστές, μεγαλύτερες δαπάνες"

Καταγγελίες Βγενή - Κουρή για το Καλαματιανό Καρναβάλι: ”Λιγότεροι καρναβαλιστές, μεγαλύτερες δαπάνες"

 

Να δοθεί τέλος στα “παπαγαλάκια” του δημάρχου, να σταματήσει το “καπέλωμα” από τη δημοτική αρχή και το Καλαματιανό Καρναβάλι να αποδοθεί στους καρναβαλιστές: Αυτό ζήτησαν χθες οι Χάρης Βγενής και Νίκος Κουρής, ιδρυτές του σύγχρονου Καλαματιανού Καρναβαλιού, όπως προσδιορίστηκαν οι ίδιοι.

“Να πάμε όλοι οι αιρετοί ως στρατιώτες”, πρότεινε ο Χάρ. Βγενής και ζήτησε, για να σταματήσει να φθίνει, το καρναβάλι να οργανώνεται από την Καρναβαλική Σύγκλητο και το Καρναβαλικό Κομιτάτο.

Σε συνέντευξη – ενημέρωση μέσα σε λεωφορείο του αστικού, που έκανε βόλτα στην πόλη, επέκριναν το δήμαρχο Π. Νίκα και δημοτικούς συμβούλους, κατέθεσαν προτάσεις για το καρναβάλι και απάντησαν σε βάρος τους συκοφαντίες, όπως ανέφεραν.

Ο Ν. Κουρής παρατήρησε ότι “η ψυχή του καρναβαλιού, οι καρναβαλιστές όλο και μειώνονται”. Αναγνώρισε ότι “είναι αναγκαία η εμπλοκή του δήμου” και διευκρίνισε: “Να είναι αρωγός και υποστηρικτής και όχι να θέλει να κάνει τα πάντα”.

Ο Χάρ. Βγενής έκανε λόγο για “λάσπη από “παπαγαλάκια” του Νίκα” και ανέφερε πως οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπούχαλης, Μπελογιάννη και Βεργόπουλος δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό προηγούμενης διοργάνωσης του καρναβαλιού, που ψήφισαν 22 άτομα. Μίλησε και για “χανουμάκια του οποιουδήποτε δικτάτορα”.

Ο Ν. Κουρής ζήτησε ενημέρωση και διαφάνεια για το Σύλλογο “Καλαματιανό Καρναβάλι”, αναφέροντας ότι “δεν ξέρουμε τι γίνεται, ζητάμε γενική συνέλευση, υπάρχει ο σύλλογος; Μπελογιάννη και Μπούχαλης τι έχουν κάνει με το σύλλογο;”. Εξήγησε ότι “περιφρονήσαμε τη συκοφαντία σε βάρος μας επί 4 χρόνια κι έφθασε ο κόμπος στο χτένι”. Δήλωσε πως “τιμούμε όλους αυτούς που βοηθάνε και δεν έχουν σχέση με τη δημοτική αρχή Νίκα” και πρότεινε το καρναβάλι να έχει και κοινωνικό πρόσωπο.

Παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι το καρναβάλι φθίνει, ανέφεραν ότι το 2013, στην πρώτη διοργάνωση υπήρχαν 47 πληρώματα, 4.700 καρναβαλιστές, 18 άρματα, με διάρκεια παρέλασης 2 ώρες και 40 λεπτά και κόστος 16.250 ευρώ. Φέτος ήταν 18 πληρώματα, 950 καρναβαλιστές, 5 άρματα, με διάρκεια παρέλασης 50 λεπτά και κόστος 70.000 ευρώ.

Μεταξύ των δράσεων που δεν έγιναν, ανέφεραν: “Επρεπε μετά το τέλος του καρναβαλιού του 2017 να ξεκινούν οι ενέργειες για το καρναβάλι του 2018. Δύο με τρεις προκαρναβαλικές εκδηλώσεις για να δημιουργηθεί κίνητρο συμμετοχής είτε στην Οργανωτική Επιτροπή, είτε ως καρναβαλιστές. Εκδήλωση έναρξης εγγραφών πληρωμάτων, εκδήλωση παρουσίασης στολών (π.χ. καλοκαιρινό beach party στην Παραλία Καλαμάτας με καρναβαλική πασαρέλα). Στολισμός στις γειτονιές της πόλης και ακριβώς την επομένη της Υπαπαντής σε όλο το κέντρο, στην παραλιακή, στη Νέα Είσοδο και στις κύριες εισόδους της νέας περιφερειακής εθνικής οδού. Κινητοποίηση εύρεσης χορηγών με ολοκληρωμένες προτάσεις προβολής στις εταιρείες, οι οποίες διεξάγουν χορηγικά προγράμματα (πανελλαδικά και τοπικά)”.